Baconsnurret kylling med fargerik salat

Du trenger
-
4 kyllingfileter
-
4 skiver bacon (ca. 25 g per skive)
-
8 små dadler
-
400 g tomat
-
400 g agurk
-
100 g feta
-
20 g olivenolje
-
40 g soltørket tomat (tørr)
-
80 g oliven
-
60 g hvitløk i olje (avrent)
60 min.
4 porsjoner
Enkel
1 porsjon dekker ca. 2,4 av "5 om dagen"
Slik gjør du
1) Sett ovnen på 200 grader
​
2) Skjær kyllingfiletene i 2 og putt 2 dadler i hver av dem (husk å fjerne stenen).
​
3) Snurr baconskiver rundt filetene, og stek et par minutter på hver side i en panne med smør slik at de får en skorpe. Legg de deretter i en ildfast form (smør gjerne formen med olje så kyllingen ikke setter seg fast).
​
4) Stek kyllingen i 30-35 minutter midt i ovnen
​
5) Når kyllingen stekes kan du lage salaten.
​
6) Kutt opp tomat og agurk og bland dette sammen med resten av ingrediensene i en bolle.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 513
Fett: 22,7 g
Mettet fett: 8,6 g
Enumettet fett: 12,4 g
Flerumettet fett: 3,3 g
Karbohydrater: 28,9 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 6 g
Protein: 46,9 g
Salt: 2,4 g