Baconsnurret kylling med fargerik salat

40010628_519153668537025_896741245153234

Du trenger

  • 4 kyllingfileter

  • 4 skiver bacon (ca. 25 g per skive)

  • 8 små dadler

  • 400 g tomat

  • 400 g agurk

  • 100 g feta

  • 20 g olivenolje 

  • 40 g soltørket tomat (tørr)

  • 80 g oliven

  • 60 g hvitløk i olje (avrent)

60 min.

4 porsjoner

Enkel

1 porsjon dekker ca. 2,4 av "5 om dagen"

Slik gjør du

1) Sett ovnen på 200 grader

2) Skjær kyllingfiletene i 2 og putt 2 dadler i hver av dem (husk å fjerne stenen).

3) Snurr baconskiver rundt filetene, og stek et par minutter på hver side i en panne med smør slik at de får en skorpe. Legg de deretter i en ildfast form (smør gjerne formen med olje så kyllingen ikke setter seg fast).

4) Stek kyllingen i 30-35 minutter midt i ovnen

5) Når kyllingen stekes kan du lage salaten.

6) Kutt opp tomat og agurk og bland dette sammen med resten av ingrediensene i en bolle.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 513

Fett: 22,7 g

Mettet fett: 8,6 g

Enumettet fett: 12,4 g

Flerumettet fett: 3,3 g

Karbohydrater: 28,9 g

Tilsatt sukker: 0 g

Kostfiber: 6 g

Protein: 46,9 g

Salt: 2,4 g