Svin indrefilet med båtpoteter og fløtesaus

53072464_1584387128371647_21197288692535

Slik gjør du

1) Sett ovnen på 180 grader

2) Kutt opp potetene. Legg disse i en bolle og hell over olje, salt og pepper. Rør godt om. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og stek potetene midt i ovnen i 30-40 min. 

3) Sausen: Kutt opp sopp og løk. Stek løken til den er gylden, deretter soppen. Pepre ved steking. Ha sopp og løk over i en kjele. Tilsett fløte, maizena og soyasaus, og la den koke på middels varme i ca. 10 minutter.

4) Kutt opp brokkoli og gulrot. Kok eller damp disse.

5) Stek kjøttet i en panne med smør. Krydre med ønsket krydder, salt og pepper. 

Du trenger

  • 800 g biff (vilt, storfe)

  • 8 poteter (ca. 680 g)

  • Olivenolje

  • 400 g brokkoli

  • 400 g gulrot

  • 3 dl Lett Matfløte

  • 1 løk

  • 250 g sopp

  • 25 g soyasaus

  • 1 ts maizena

  • Salt og pepper

  • Vita Hjertego Flytende margarin til steking

60 min.

4 porsjoner

Middels

1 porsjon dekker 2,4 av "5 om dagen"

Næringsberegning per porsjon
Kcal: 611
Fett: 23,3 g
Mettet fett: 7,5 g
Enumettet fett: 9,2 g
Flerumettet fett: 2,4 g
Karbohydrater: 51,6 g
Tilsatt sukker: 0,2 g
Kostfiber: 12 g
Protein: 54,2 g
Salt: 0,9 g