top of page

Blomkålsuppe med spekeskinke og parmesan

89519282_208211637199288_713085388566036

Du trenger

  • 1 blomkål (480 g)

  • 1 stor løk (250 g)

  • 2 hvitløksfedd

  • 1 hønsbuljong 

  • 8 dl vann

  • 300 g lett matfløte

  • Pepper 

  • Oregano

  • Parmesan

  • Spekeskinke

  • Vita hjertego flytende margarin til steking

45 min.

4 porsjoner

Enkel

1 porsjon dekker 1,8 av "5 om dagen"

Slik gjør du

1) Kutt  opp løk og hvitløk og stek løken gylden i en panne med smør

3) Kutt opp blomkål og stek denne sammen med løken

4) Bland ut buljongen i vann

 

5) Putt løken og blomkålen i en kjele sammen med buljongblandingen

5) Kok opp på middels varme til blomkålen er mør

6) Tilsett matfløte og kjør dette i en blender, eller bruk en stavmikser

7) Stek spekeskinke i en panne med smør og rasp opp parmesan

8) La suppen koke litt til slik at den serveres varm. Tilsett krydder.

9) Topp med parmesan og spekeskinke

Næringsberegning per porsjon 

I næringsberegningen er det brukt 10 g parmesan og 16 g (2 stk spekeskinke) per porsjon

Kcal: 231

Fett: 14,3 g

Mettet fett: 7,2 g

Enumettet fett: 2,5 g

Flerumettet fett: 1,2 g

Karbohydrater: 13,4 g

Kostfiber: 3,6 g

Tilsatt sukker: 0 g

Protein: 13,9 g

Salt: 3,6 g

bottom of page