Blomkålsuppe med spekeskinke og parmesan

Du trenger
-
1 blomkål (480 g)
-
1 stor løk (250 g)
-
2 hvitløksfedd
-
1 hønsbuljong
-
8 dl vann
-
300 g lett matfløte
-
Pepper
-
Oregano
-
Parmesan
-
Spekeskinke
-
Vita hjertego flytende margarin til steking
45 min.
4 porsjoner
Enkel
1 porsjon dekker 1,8 av "5 om dagen"
Slik gjør du
1) Kutt opp løk og hvitløk og stek løken gylden i en panne med smør
3) Kutt opp blomkål og stek denne sammen med løken
4) Bland ut buljongen i vann
5) Putt løken og blomkålen i en kjele sammen med buljongblandingen
5) Kok opp på middels varme til blomkålen er mør
6) Tilsett matfløte og kjør dette i en blender, eller bruk en stavmikser
7) Stek spekeskinke i en panne med smør og rasp opp parmesan
8) La suppen koke litt til slik at den serveres varm. Tilsett krydder.
9) Topp med parmesan og spekeskinke
Næringsberegning per porsjon
I næringsberegningen er det brukt 10 g parmesan og 16 g (2 stk spekeskinke) per porsjon
Kcal: 231
Fett: 14,3 g
Mettet fett: 7,2 g
Enumettet fett: 2,5 g
Flerumettet fett: 1,2 g
Karbohydrater: 13,4 g
Kostfiber: 3,6 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 13,9 g
Salt: 3,6 g