top of page
Bønnegryte

Slik gjør du
1) Kutt opp løk, hvitløk, paprika og chili
2) Stek løken gylden, og tilsett paprika, hvitløk og chili
3) Legg grønnsakene i en gryte og tilsett alle de andre ingrediensene bortsett fra rømmen.
4) La koke på middels varme i 10 minutter. Tilsett rømmen mot slutten.
5) Den smaker endra bedre om den har fått stått litt. Lag den gjerne dagen i forveien eller på morgenen.
Du trenger
-
1 pakke (230 g avrent) kidneybønner
-
1 pakke (230 g avrent) kikerter
-
1 boks (420 g) tomatbønner
-
1 boks (400 g) hermetiske tomater
-
1 boks mais (140 g)
-
1 rød paprika
-
1 løk
-
1 chili
-
2 fedd hvitløk
-
2 ss lettrømme
-
1/2 ts sukker
-
Pepper
-
Vita hjertego flytende margarin til steking
30 min.
4 porsjoner
Enkel
1 porsjon dekker 1,8 av "5 om dagen"
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 365
Fett: 10,1 g
Mettet fett: 2 g
Enumettet fett: 3,3 g
Flerumettet fett: 3,6 g
Karbohydrater: 58,3 g
Tilsatt sukker: 1 g
Kostfiber: 15,5 g
Protein: 18,1 g
Salt: 1,4 g
bottom of page