top of page

Bønnegryte

59726500_718050248609513_362256739818956

Slik gjør du

1) Kutt opp løk, hvitløk, paprika og chili

2) Stek løken gylden, og tilsett paprika, hvitløk og chili

3) Legg grønnsakene i en gryte og tilsett alle de andre ingrediensene bortsett fra rømmen.

4) La koke på middels varme i 10 minutter. Tilsett rømmen mot slutten.

5) Den smaker endra bedre om den har fått stått litt. Lag den gjerne dagen i forveien eller på morgenen.

Du trenger

  • 1 pakke (230 g avrent) kidneybønner

  • 1 pakke (230 g avrent) kikerter

  • 1 boks (420 g) tomatbønner

  • 1 boks (400 g) hermetiske tomater

  • 1 boks mais (140 g) 

  • 1 rød paprika 

  • 1 løk

  • 1 chili

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 ss lettrømme

  • 1/2 ts sukker

  • Pepper

  • Vita hjertego flytende margarin til steking

30 min.

4 porsjoner

Enkel

1 porsjon dekker 1,8 av "5 om dagen"

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 365

Fett: 10,1 g

Mettet fett: 2 g

Enumettet fett: 3,3 g

Flerumettet fett: 3,6 g

Karbohydrater: 58,3 g

Tilsatt sukker: 1 g

Kostfiber: 15,5 g

Protein: 18,1 g

Salt: 1,4 g

bottom of page