Chickenpizza med grønnsaker i rød pesto
Slik gjør du
1) Sett ovnen på 180 grader.
2) Stek kyllingen i en stekepanne med smør slik at du får en skorpe utenpå. Den skal ikke gjennomstekes, du skal kun få en skorpe på den.
3) Snitt kyllingfiletene på toppen med 1 cm avstand
slik at du kan fylle snittene med tomatpuré, salami, oregano og basilikum. Bland gjerne krydderet sammen med tomatpuré før du smører den på kyllingen. Strø over med ost.
4) Legg kyllingen i en ildfast form og stek denne i ovnen i 30-35 minutter.
5) Kutt opp sopp, brokkoli (grovhakket) og gulrøtter. Stek først soppen. Når soppen nesten er ferdig stekt tilsetter du brokkoli, gulrøtter, erter og pesto. La dette steke på middels varme i ca. 10 minutter.
60 min.
4 porsjoner
Enkel
1 porsjon dekker 1 av "5 om dagen"
Du trenger
4 kyllingfileter
4 ss tomatpuré (1 ss per filet)
60 g revet ost (15 g per filet)
Oregano og basilikum
Til grønnsaksblandingen trenger du
200 g erter
300 g brokkoli
100 g gulrot
300 g sopp
1 liten boks (190 g) rød pesto
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 588 kcal
Fett: 29 g
Mettet fett: 8,3 g
Karbohydrater: 24,6 g
Tilsatt sukker: 1,9 g
Kostfiber: 8 g
Protein: 61,2 g
Salt: 1,5 g