Eplesmuldrekake med vaniljekesam

Slik gjør du
1) Sett ovnen på 200 grader
2) Kutt opp eplene i små biter og bland dette sammen med Sukrin Gold og og potetmel i en bolle. Legg dette i en smurt paiform.
​
3) Kjør sammen havregryn, hvetemel, Brelett og Sukrin Gold i en kjøkkenmaskin.
4) Dryss deigen over eplene i formen, og sett til steking midt i ovnen i 30 minutter.
​
5) Server med mager vaniljekesam :)
Du trenger
-
500 g epler
-
60 g Sukrin Gold
-
1 ss potetmel
​
Til deigen
-
60 g havregryn
-
60 g siktet hvetemel
-
60 g Sukrin Gold
-
100 g Brelett
​
-
Mager vaniljekesam som topping til slutt
1 t (inkludert steking)
8 porsjoner
Enkel
1 porsjon dekker 0,6 av "5 om dagen"
Næringsberegning per porsjon
I 1 porsjon er det beregnet 70 g mager vaniljekesam
​
Kcal: 195
Fett: 6,4 g
Mettet fett: 2 g
Karbohydrater: 26,5 g
Tilsatt sukker: 6,2 g
Kostfiber: 2,6 g
Protein: 8,8 g
Salt: 0,2 g

Oppskriften er inspirert av en av Tine.no sine oppskrifter. Orginaloppskriften finner du her.