top of page
Fish and chips

Slik gjør du
1) Sett ovnen på 180 grader.
2) Kutt potetene i båter og bland disse i en bolle med olivenolje, salt, pepper og eventuell annen krydder. Stekes i ovnen i ca. 40 minutter.
3) Kutt hvitløken i små biter og bland denne sammen med resten av ingrediensene til aiolien.
4) Kok opp ertene i lettsaltet vann og la det koke i et par minutter. Kjør disse i en blender sammen med Brelett og tilsett litt pepper.
5) Bland sammen mel og parmesan. Dypp fiskebitene i piska egg, deretter i paneringen på begge sider. Stek fisken i en panne med smør, ca. 3-4 minutter på hver side.
Du trenger
400 g torsk (ca. 130 g (i rå vekt) per porsjon)
20 g sammalt hvetemel
20 g finrevet parmesan
1 egg
Vita Hjertego Flytende margarin til steking
6 mellomstore poteter (510 g, det er beregnet 170 g per porsjon)
Olivenolje
Salt, pepper og eventuelt annen krydder som tørket basilikum
Ertemos
200 g erter
30 g Brelett
Pepper
Aioli
30 g Vita Hjertego Lett Majones
30 g lettrømme
1 ts sitronsaft
1/2 fedd hvitløk
Smak til med salt og pepper
60 min
​
3 porsjoner
​
Enkel
​
-
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 510
Fett: 22,4 g
Mettet fett: 5 g
Karbohydrater: 44,3 g
Tilsatt sukker: 0,2 g
Kostfiber: 8 g
Protein: 37,4 g
Salt: 2,9 g
bottom of page