top of page

Fiskeburger med kokte poteter og hvit saus

53215229_2234922656574024_50372249657288

Slik gjør du

1) Kok opp vann til potetene og kok disse mens du lager resten av maten

2) Kutt opp brokkoli og gulrot og kok eller damp disse.

3) Kutt opp løk og stek denne i en panne med smør. Legg løken til side når den er ferdig.

4) Sausen: Smelt smør og rør inn hvetemelet med en visp. Tilsett melken og rør ytterligere med en visp slik at sausen blir klumpfri. Tilsett salt, pepper og muskat og la den småkoke i 5 minutter.

5) Stek fiskeburgerne i en stekepanne med smør.

45 min.

4 porsjoner

Enkel

En porsjon dekker 2 av "5 om dagen"

Du trenger

4 fiskeburgere (80 % fisk fra Lofoten)

8 poteter (ca. 170 g per porsjon)

300 g gulrot

300 g brokkoli

200 g løk

Vita Hjertego Flytende margarin til steking

Til sausen trenger du

5 dl lettmelk

3 ss hvetemel

20 g smør

1/2 ts Salt

1/4 ts Pepper

1/4 malt muskat

Næringsberegning per porsjon

Beregnet på fiskeburger med torsk og hyse

Kcal: 497

Fett: 16,9 g

Mettet fett: 4,7 g

Karbohydrater: 60,1 g

Tilsatt sukker: 0,5 g

Kostfiber: 8,4 g

Protein: 30,2 g

Salt: 2,5 g

Oppskriften til hvit saus er hentet fra Matprat.no

ntbhgkizrnwien6wkykc.jpg
bottom of page