top of page
Fiskeburger med kokte poteter og hvit saus

Slik gjør du
1) Kok opp vann til potetene og kok disse mens du lager resten av maten
​
2) Kutt opp brokkoli og gulrot og kok eller damp disse.
​
3) Kutt opp løk og stek denne i en panne med smør. Legg løken til side når den er ferdig.
​
4) Sausen: Smelt smør og rør inn hvetemelet med en visp. Tilsett melken og rør ytterligere med en visp slik at sausen blir klumpfri. Tilsett salt, pepper og muskat og la den småkoke i 5 minutter.
​
5) Stek fiskeburgerne i en stekepanne med smør.
45 min.
​
4 porsjoner
​
Enkel
​
En porsjon dekker 2 av "5 om dagen"
Du trenger
​
4 fiskeburgere (80 % fisk fra Lofoten)
8 poteter (ca. 170 g per porsjon)
300 g gulrot
300 g brokkoli
200 g løk
Vita Hjertego Flytende margarin til steking
​
Til sausen trenger du
5 dl lettmelk
3 ss hvetemel
20 g smør
1/2 ts Salt
1/4 ts Pepper
1/4 malt muskat
Næringsberegning per porsjon
Beregnet på fiskeburger med torsk og hyse
Kcal: 497
Fett: 16,9 g
Mettet fett: 4,7 g
Karbohydrater: 60,1 g
Tilsatt sukker: 0,5 g
Kostfiber: 8,4 g
Protein: 30,2 g
Salt: 2,5 g
​
​
​
Oppskriften til hvit saus er hentet fra Matprat.no
​
​

bottom of page