top of page
Grillet kylling og søtpotetfries

Slik gjør du
1) Skrell søtpoteten, og kutt opp i noe som ligner på fries. Legg disse i en bolle med kaldt vann og sett i kjøleskapet. Minst 30 min., men gjerne kvelden før/timer før de skal stekes.
2) Sett ovnen på 180 grader. Fjern vannet fra søtpoteten og tilsett olivenolje, salt, pepper og ønsket krydder. Stekes i ca. 30-40 minutter.
3) Kutt hvitløken i små biter og bland denne sammen med resten av ingrediensene til aiolien. Sett i kjøleskapet.
4) Grill kyllingen med ønsket krydder. Kutt opp salaten mens kyllingen grilles.
1 t og 45 min.
4 porsjon
Middels
1 porsjon dekker 1,4 av "5 om dagen"
Du trenger
-
4 kyllingfileter
-
2 stk. store søtpoteter
-
Salat
-
Paprika
-
Agurk
-
Mais
-
Tomat
-
Fetaost
-
Oliven
-
Olivenolje
-
Salt og pepper
Aioli
-
30 g Vita Hjertego Lett Majones
-
30 g lettrømme
-
1 ts sitronsaft
-
1/2 fedd hvitløk
-
Smak til med salt og pepper
Næringsberegning per porsjon
1 porsjon er beregnet på 130 g grillet kylling, 150 g blandet salat av tomat, paprika, agurk og mais, 150 g søtpotet (før steking) med olivenolje, 20 g feta og 25 g grønne oliven
Kcal: 597
Fett: 28,3 g
Mettet fett: 7,5 g
Enumettet fett: 15 g
Flerumettet fett: 3,6 g
Karbohydrater: 45,1 g
Tilsatt sukker: 0,2 g
Kostfiber: 8 g
Protein: 44,2 g
Salt: 2,5 g
bottom of page