Grillet kylling og søtpotetfries

101835968_2984472594939112_3756097489040

Slik gjør du

1) Skrell søtpoteten, og kutt opp i noe som ligner på fries. Legg disse i en bolle med kaldt vann og sett i kjøleskapet. Minst 30 min., men gjerne kvelden før/timer før de skal stekes.

 

2) Sett ovnen på 180 grader. Fjern vannet fra søtpoteten og tilsett olivenolje, salt, pepper og ønsket krydder. Stekes i ca. 30-40 minutter.

3) Kutt hvitløken i små biter og bland denne sammen med resten av ingrediensene til aiolien. Sett i kjøleskapet.

4) Grill kyllingen med ønsket krydder. Kutt opp salaten mens kyllingen grilles.

1 t og 45 min.

4 porsjon

Middels

1 porsjon dekker 1,4 av "5 om dagen"

Du trenger

4 kyllingfileter

2 stk. store søtpoteter

Salat

Paprika

Agurk

Mais

Tomat

Fetaost

Oliven

Olivenolje

Salt og pepper

Aioli

30 g Vita Hjertego Lett Majones

30 g lettrømme

1 ts sitronsaft

1/2 fedd hvitløk

Smak til med salt og pepper

Næringsberegning per porsjon

1 porsjon er beregnet på 130 g grillet kylling, 150 g blandet salat av tomat, paprika, agurk og mais, 150 g søtpotet med olivenolje, 20 g feta og 25 g grønne oliven

Kcal: 599 

Fett: 28,8 g

Mettet fett: 7,4 g

Enumettet fett: 13,3 g

Flerumettet fett: 3,3 g

Karbohydrater: 45 g

Tilsatt sukker: 0,2 g

Kostfiber: 8,1 g

Protein: 45,2 g

Salt: 3 g