top of page

Grillet laks, salat og båtpoteter

117821469_3245394728885659_7164456686601

Slik gjør du

1) Sett ovnen på 180 grader

2) Kutt potetene i båter. 

3.) Hell olje i en bolle og bland inn finhakket hvitløk, rosmarin, timian, salt og pepper. Legg potetbåtene i bollen og bland godt.

3) Legg potetene på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem i ovnen på midterste rille i ca. 50 min.

4) Kutt opp grønn salat, agurk, jordbær, gulrot, reddiker og tørket aprikos og bland dette sammen med fetaost. 

5) Legg laksen i en ildfast form og strø over sitronpepper. Du må gjerne legge over knuste hvitløksfedd, chili, løk, for mer smak :) Grilles på middels varme i 10-20 minutter.

60 min

4 porsjon

Middels

1 porsjon dekker 1,6 av "5 om dagen"

Du trenger

4 laksefileter (125 g rå)

680 g potet g (én porsjon er 170 g potet)

20 g olivenolje

1/2 ts Timian

1/2 ts Rosmarin

Salt og pepper

Sitronpepper

1 fedd hvitløk

100 g grønn salat

100 g agurk

100 g gulrot

150 g reddik

100 g jordbær

100 g fetaost

100 g tørket aprikos

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 574

Fett: 29,7 g

Mettet fett: 7,8 g

Enumettet fett: 11,8 g

Flerumettet fett: 6,6 g

Karbohydrater: 47,8 g

Tilsatt sukker: 0 g

Kostfiber: 6,4 g

Protein: 32,4 g

Salt: 2 g

bottom of page