top of page
Grillet laks, salat og båtpoteter

Slik gjør du
1) Sett ovnen på 180 grader
2) Kutt potetene i båter.
3.) Hell olje i en bolle og bland inn finhakket hvitløk, rosmarin, timian, salt og pepper. Legg potetbåtene i bollen og bland godt.
3) Legg potetene på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem i ovnen på midterste rille i ca. 50 min.
4) Kutt opp grønn salat, agurk, jordbær, gulrot, reddiker og tørket aprikos og bland dette sammen med fetaost.
5) Legg laksen i en ildfast form og strø over sitronpepper. Du må gjerne legge over knuste hvitløksfedd, chili, løk, for mer smak :) Grilles på middels varme i 10-20 minutter.
60 min
4 porsjon
Middels
1 porsjon dekker 1,6 av "5 om dagen"
Du trenger
4 laksefileter (125 g rå)
680 g potet g (én porsjon er 170 g potet)
20 g olivenolje
1/2 ts Timian
1/2 ts Rosmarin
Salt og pepper
Sitronpepper
1 fedd hvitløk
100 g grønn salat
100 g agurk
100 g gulrot
150 g reddik
100 g jordbær
100 g fetaost
100 g tørket aprikos
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 574
Fett: 29,7 g
Mettet fett: 7,8 g
Enumettet fett: 11,8 g
Flerumettet fett: 6,6 g
Karbohydrater: 47,8 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 6,4 g
Protein: 32,4 g
Salt: 2 g
bottom of page