top of page

Grove pizzasnurrer

16426724_10158204344380008_1115486440_n-

Du trenger

  • 400 g karbonadedeig

  • 1 løk (200 g)

  • 250 g sopp

  • 1 boks hermetiske tomater (400 g)

  • 2 ss tomatpurè

  • 2 fedd hvitløk

  • 200 g revet lett ost

  • 1/2 ts pepper

  • 0,5 ts salt

  • 1 ts oregano

  • 1 ts basilikum

  • 1 ss olivenolje til steking av løk og sopp

  • 1 ss smør til steking av karbonadedeig

Til pizzadeigen trenger du

  • 250 g siktet hvetemel

  • 250 g sammalt hvetemel

  • 3 dl lunkent vann

  • 2 ss olje

  • 1/2 pakke gjær

Slik gjør du

1) Start med pizzadeigen. Rør ut gjær i lunkent vann og olje

2) Bland dette sammen med melet

3) Sett deigen til heving til dobbel størrelse på varmt underlag

4) Kutt opp løk, hvitløk og sopp. Stek i en gryte på middels varme til væsken fra soppen har fordampet.

5) Stek kjøttdeigen og ha i gryten

6) Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, salt og krydder. La dette koke i 10 min på lav varme.

7) Kjevle ut deigen til en avlang firkant på 30 x 50 cm. Bruk litt ekstra hvetemel i utbakingen.

8) Hell over kjøtt/tomat-sausen

9) Rull deigen sammen til en pølse, og del den i 16 biter (ca.1,5 cm per skive)

10) Fordel pizzasnurrene på to stekebrett med bakepapir, og fordel osten over snurrene.

12) Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15 min.

1 t og 20 min. (med heving 2 t og 20 min.

16 pizzasnurrer

Middels

1 pizzasnurr dekker 0,4 av "5 om dagen"

Næringsberegning per pizzasnurr

Kcal: 212

Fett: 6,2 g

Mettet fett: 2,4 g

Karbohydrater: 26,8 g

Tilsatt sukker: 0 g

Kostfiber: 4 g

Protein: 14,4 g

Salt: 0,4 g

bottom of page