Grove pizzasnurrer

Du trenger
-
400 g karbonadedeig
-
1 løk
-
250 g sopp
-
1 boks hermetiske tomater (400 g)
-
2 ss tomatpurè
-
2 fedd hvitløk
-
200 g revet lett ost
-
1/2 ts pepper
-
0,5 ts salt
-
1 ts oregano
-
1 ts basilikum
-
Vita Hjertego flytende margarin til steking av sopp, løk og kjøttdeig
​
Til pizzadeigen trenger du
-
250 g siktet hvetemel
-
200 g sammalt hvetemel
-
3 dl lunkent vann
-
2 ss olje
-
1/2 pakke gjær
Slik gjør du
1) Start med pizzadeigen. Rør ut gjær i lunkent vann og olje
​
2) Bland dette sammen med melet
​
3) Sett deigen til heving til dobbel størrelse på varmt underlag
​
4) Kutt opp løk, hvitløk og sopp. Stek dette og ha i en gryte
​
5) Stek kjøttdeigen og ha i gryten
​
6) Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, salt og krydder. La dette koke i 10 min på lav varme.
​
7) Kjevle ut deigen til en avlang firkant på 30 x 50 cm. Bruk litt ekstra hvetemel i utbakingen.
​
8) Hell over kjøtt/tomat-sausen
​
9) Rull deigen sammen til en pølse, og del den i 16 biter (ca.1,5 cm per skive)
​
10) Fordel pizzasnurrene på to stekebrett med bakepapir, og fordel osten over snurrene.
​
12) La de etterheve i 10 minutter
​
13) Stekes i 15 minutter på 225 grader
1 t og 20 min. (med heving 2 t og 20 min.
16 pizzasnurrer
Middels
1 pizzasnurr dekker 0,4 av "5 om dagen"
Næringsberegning per pizzasnurr
Kcal: 208
Fett: 6,7 g
Mettet fett: 2,2 g
Karbohydrater: 24,3 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 4 g
Protein: 14,4 g
Salt: 0,4 g