Grove pizzasnurrer

Du trenger
-
400 g karbonadedeig
-
1 løk
-
250 g sopp
-
1 boks hermetiske tomater (400 g)
-
2 ss tomatpurè
-
2 fedd hvitløk
-
200 g revet lett ost
-
1/2 ts pepper
-
0,5 ts salt
-
1 ts oregano
-
1 ts basilikum
-
Vita Hjertego flytende margarin til steking av sopp, løk og kjøttdeig
Til pizzadeigen trenger du
-
250 g siktet hvetemel
-
200 g sammalt hvetemel
-
3 dl lunkent vann
-
2 ss olje
-
1/2 pakke gjær
Slik gjør du
1) Start med pizzadeigen. Rør ut gjær i lunkent vann og olje
2) Bland dette sammen med melet
3) Sett deigen til heving til dobbel størrelse på varmt underlag
4) Kutt opp løk, hvitløk og sopp. Stek dette og ha i en gryte
5) Stek kjøttdeigen og ha i gryten
6) Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, salt og krydder. La dette koke i 10 min på lav varme.
7) Kjevle ut deigen til en avlang firkant på 30 x 50 cm. Bruk litt ekstra hvetemel i utbakingen.
8) Hell over kjøtt/tomat-sausen
9) Rull deigen sammen til en pølse, og del den i 16 biter (ca.1,5 cm per skive)
10) Fordel pizzasnurrene på to stekebrett med bakepapir, og fordel osten over snurrene.
12) La de etterheve i 10 minutter
13) Stekes i 15 minutter på 225 grader
1 t og 20 min. (med heving 2 t og 20 min.
16 pizzasnurrer
Middels
1 pizzasnurr dekker 0,4 av "5 om dagen"
Næringsberegning per pizzasnurr
Kcal: 208
Fett: 6,7 g
Mettet fett: 2,2 g
Karbohydrater: 24,3 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 4 g
Protein: 14,4 g
Salt: 0,4 g