top of page
Hjemmelaget burger med fries av rotgrønnsaker

Slik gjør du
1) Sett ovnen på 180 grader
2) Kutt opp potet, gulrot, reddiker og kålrot. Legg disse i en bolle og hell over olje, salt og pepper. Rør godt om. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og stek grønnsakene midt i ovnen i 30-40 min.
3) Stek pitabrødene som anvist på pakken når grønnsakene er ferdige
3) Bland sammen kjøttdeig, egg, spisskummin, salt og pepper i en bolle. Bruk hendene og bland godt. Form massen til 4 burgere. Stek disse i en stekepanne med smør. Ca. 3 min på hver side.
4) Når pitabrødene er ferdig deler du dem i 2. Smør 1 ss lettrømme på den ene siden, legg over salat, burger, paprika, tomat, mais og ketchup.
5) Legg de stekte rotgrønnsakene ved siden av.
Du trenger
-
400 g karbonadedeig
-
1 egg
-
1 liten løk (ca. 80 g)
-
Spisskummin
-
Salt og pepper
-
Vita Hjertego Flytende margarin til steking
-
250 g potet
-
150 g reddiker
-
200 kålrot
-
200 g gulrot
-
30 g olivenolje
-
Salt og pepper
-
4 ss lettrømme
-
4 grove pitabrød (finner de i frysedisken)
-
Paprika/tomat/mais
-
Ketchup
60 min.
4 porsjoner
Middels
1 porsjon dekker ca. 1,5 av "5 om dagen"
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 562
Fett: 18,6 g
Mettet fett: 4,5 g
Karbohydrater: 71,1 g
Tilsatt sukker: 3,1 g
Kostfiber: 10,1 g
Protein: 32,8 g
Salt: 3,2 g
bottom of page