top of page

Hjemmelaget burger med fries av rotgrønnsaker

59398298_1699143426855997_73603006035048

Slik gjør du

1) Sett ovnen på 180 grader

2) Kutt opp potet, gulrot, reddiker og kålrot. Legg disse i en bolle og hell over olje, salt og pepper. Rør godt om. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og stek grønnsakene midt i ovnen i 30-40 min. 

3) Stek pitabrødene som anvist på pakken når grønnsakene er ferdige

3) Bland sammen kjøttdeig, egg, spisskummin, salt og pepper i en bolle. Bruk hendene og bland godt. Form massen til 4 burgere. Stek disse i en stekepanne med smør. Ca. 3 min på hver side. 

4) Når pitabrødene er ferdig deler du dem i 2. Smør 1 ss lettrømme på den ene siden, legg over salat, burger, paprika, tomat, mais og ketchup.

5) Legg de stekte rotgrønnsakene ved siden av.

Du trenger

  • 250 g potet

  • 150 g reddiker

  • 200 kålrot

  • 200 g gulrot

  • 30 g olivenolje

  • Salt og pepper

  • 4 ss lettrømme

  • 4 grove pitabrød (finner de i frysedisken)

  • Paprika/tomat/mais

  • Ketchup

60 min.

4 porsjoner

Middels

1 porsjon dekker ca. 1,5 av "5 om dagen"

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 562

Fett: 18,6 g

Mettet fett: 4,5 g

Karbohydrater: 71,1 g

Tilsatt sukker: 3,1 g

Kostfiber: 10,1 g

Protein: 32,8 g

Salt: 3,2 g

bottom of page