top of page
Kalkun og grønnsaksfries

Du trenger
-
3 fileter kalkun (190 g per stk (rå))
-
Salt og pepper
-
Vita Hjertego Flytende margarin til steking
-
250 g potet
-
150 g reddikk
-
200 kålrot
-
200 g gulrot
-
Olivenolje
-
Salt og pepper
60 min.
3 porsjoner
Enkel
1 porsjon dekker ca. 1,8 av "5 om dagen"
Slik gjør du
1) Sett ovnen på 180 grader
2) Kutt opp potet, gulrot, reddiker og kålrot. Legg disse i en bolle og hell over olivenolje, salt og pepper. Rør godt om. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og stek grønnsakene midt i ovnen i 25-30 min.
3) Når det er ca. 10 minutter igjen til grønnsakene er ferdige kan du steke kalkunfiletene i en panne med smør.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 475
Fett: 16,1 g
Mettet fett: 2,7 g
Enumettet fett: 9,9 g
Flerumettet fett: 2,6 g
Karbohydrater: 34,8 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 7 g
Protein: 51,6 g
Salt: 1,8 g
bottom of page