Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus

84725882_635677640532638_454395588740802

Slik gjør du

1.) Legg potetene i en kjele med vann og la dem koke mens du lager resten av maten. Det tar ca. 30 min avhengig av størrelsen på potetene.

2.) Sausen: Smelt smøret i en kjele og tilsett melet. Rør om med en tresleiv til den får en nøttebrun farge. Ja, den vil virke veldig tørr. Husk å røre hele tiden slik at den ikke brenner seg. Tilsett vann med buljong, matfløte, maizena og pepper, samt sukkerkulør for å gjøre sausen brunere. La sausen koke på svak varme med jevnlig omrøring i ca. 30 minutter. Rør med en visp. 

3.) Kok grønnsakene mens sausen koker.

4.) Kok opp varmt vann til ertene og la dem trekke i 10 min. 

5.) Bland sammen kjøttdeig, salt, pepper, potetmel, lettmelk og muskat.​ Form disse til 8 små kjøttkaker og stek dem i en panne med smør. Noen minutter på hver side slik at de blir gjennomstekte.

Du trenger

400 g karbonadedeig​

1 ts salt

1/4 ts pepper

1/4 ts malt muskat

1 ss potetmel

150 g lettmelk

8 poteter (170 g til hver porsjon)

1 brokkoli

300 g gulrøtter

1 boks hermetiske erter (250 g avrent)

Vita Hjertego Flytende margarin til steking

Brun saus:

200 g Lett matfløte​

1 grønnsaksbuljong blandet ut i 4 dl varmt vann)

1 stor ss maizenamel

Pepper

30 g Vita Hjertego flytende margarin

30 g hvetemel

Sukkerkulør

60 min.

4 porsjoner

Middels

1 porsjon dekker 1,5 av "5 om dagen"

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 561

Fett: 19,6 g

Mettet fett: 5,2 g

Karbohydrater: 67,8 g

Tilsatt sukker: 0,1 g

Kostfiber: 11,5 g

Protein: 34,4 g

Salt: 3,9 g