Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus
Slik gjør du
1.) Legg potetene i en kjele med vann og la dem koke mens du lager resten av maten. Det tar ca. 30 min avhengig av størrelsen på potetene.
2.) Sausen: Smelt smøret i en kjele og tilsett melet. Rør om med en tresleiv til den får en nøttebrun farge. Ja, den vil virke veldig tørr. Husk å røre hele tiden slik at den ikke brenner seg. Tilsett vann med buljong, matfløte, maizena og pepper, samt sukkerkulør for å gjøre sausen brunere. La sausen koke på svak varme med jevnlig omrøring i ca. 30 minutter. Rør med en visp.
3.) Kok grønnsakene mens sausen koker.
4.) Kok opp varmt vann til ertene og la dem trekke i 10 min.
5.) Bland sammen kjøttdeig, salt, pepper, potetmel, lettmelk og muskat. Form disse til 8 små kjøttkaker og stek dem i en panne med smør. Noen minutter på hver side slik at de blir gjennomstekte.
Du trenger
400 g karbonadedeig
1 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts malt muskat
1 ss potetmel
150 g lettmelk
8 poteter (170 g til hver porsjon)
1 brokkoli
300 g gulrøtter
1 boks hermetiske erter (250 g avrent)
Brun saus:
200 g Lett matfløte
1 grønnsaksbuljong blandet ut i 4 dl varmt vann)
1 stor ss maizenamel
Pepper
30 g hvetemel
Sukkerkulør
60 min.
4 porsjoner
Middels
1 porsjon dekker 1,5 av "5 om dagen"
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 561
Fett: 19,6 g
Mettet fett: 5,2 g
Karbohydrater: 67,8 g
Tilsatt sukker: 0,1 g
Kostfiber: 11,5 g
Protein: 34,4 g
Salt: 3,9 g