top of page
Sukkerfri dessert med gele og vaniljesaus

Slik gjør du
​
1) La jordbærene tine dersom du bruker frosne
2) Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter
​
3) Kjør jordbærene i en blender og tilsett Sukrinmelis.
​
4) Varm opp litt vann (1/4 dl vann) i en kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i vannet i kjelen. Hell blandingen sammen med jordbærene og kjør en rundt til i blenderen.
​
5) Fordel jordbærblandingen i 4 glass og sett i kjøleskapet i minst 1 time.
​
6) Server med sukkerfri vaniljesaus
Du trenger
​
-
400 g jordbær (kjøp gjerne frosne)
-
5 gelatinplater
10 min. (+ 1 time med tiden det tar for at geléen skal stivne)
​
4 porsjoner
​
Enkel
​
1 porsjon dekker 1 av "5 om dagen"
Næringsberegning per porsjon
Beregnet med 100 g sukkerfri vaniljesaus
Kcal: 139
Fett: 5,4 g
Mettet fett: 3,4 g
Karbohydrater: 15,8 g
Tilsatt sukker: 0,3 g
Kostfiber: 3 g
Protein: 5,7 g
Salt: 0,1 g
bottom of page