top of page

Vegetarpølse med potet-og blomkålplmos

95953479_229610385126394_826086039971325

50 min.

4 porsjon

Enkel

1 porsjon dekker 1 av "5 om dagen"

Du trenger

Slik gjør du

1) Skrell potetene og kok dem. Det tar gjerne alt fra 20-40 minutter avhengig av størrelse på potetene. De skal bli møre.

2) Kutt opp blomkål og legg den sammen med potetene når det er 10-15 minutter igjen

3) Når potetene og blomkålen er møre heller du av vannet og lar dem stå litt til avkjøling. Varm opp matfløten og rasp opp 50 g parmesan. Kjør alle disse ingrediensene sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. 

4) Aspargesen kan du koke eller grille.Skjær av den nederste  trevlete delen av aspargesen, 2-3 cm. Ved koking tilsetter du salt i vannet og lar den koke 2-3 minutter, før du deretter legger aspargesen i kaldt vann. Ved grilling kan du grille den over direkte varme i 3-4 minutter, til den får en gyllen farge.

5) Stek pølsene i en panne med smør, eller grill dem :) 

Næringsberegning per porsjon

1 porsjon er beregnet på 1 pølse, 200 g potetmos, 50 g asparges, 10 g ketchup og 10 g sennep.

Kcal: 412

Fett: 25,2 g

Mettet fett: 6,9 g

Karbohydrater: 32,9 g

Tilsatt sukker: 4,4 g

Kostfiber: 4,2 g

Protein: 15,5 g

Salt: 1,9 g

bottom of page