Vegetarpølse med potet-og blomkålplmos

50 min.
4 porsjon
Enkel
1 porsjon dekker 1 av "5 om dagen"
Du trenger
-
100 g paresam
-
500 g skrelte poteter
-
250 g blomkål
-
1,5 dl lett matfløte
-
200 g asparges
-
Ketchup og sennep
-
Salt og pepper
-
Vita Hjertego Flytende margarin til steking
Slik gjør du
1) Skrell potetene og kok dem. Det tar gjerne alt fra 20-40 minutter avhengig av størrelse på potetene. De skal bli møre.
2) Kutt opp blomkål og legg den sammen med potetene når det er 10-15 minutter igjen
3) Når potetene og blomkålen er møre heller du av vannet og lar dem stå litt til avkjøling. Varm opp matfløten og rasp opp 50 g parmesan. Kjør alle disse ingrediensene sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
4) Aspargesen kan du koke eller grille.Skjær av den nederste trevlete delen av aspargesen, 2-3 cm. Ved koking tilsetter du salt i vannet og lar den koke 2-3 minutter, før du deretter legger aspargesen i kaldt vann. Ved grilling kan du grille den over direkte varme i 3-4 minutter, til den får en gyllen farge.
5) Stek pølsene i en panne med smør, eller grill dem :)
Næringsberegning per porsjon
1 porsjon er beregnet på 1 pølse, 200 g potetmos, 50 g asparges, 10 g ketchup og 10 g sennep.
Kcal: 412
Fett: 25,2 g
Mettet fett: 6,9 g
Karbohydrater: 32,9 g
Tilsatt sukker: 4,4 g
Kostfiber: 4,2 g
Protein: 15,5 g
Salt: 1,9 g