Burger med ovnsstekte poteter

97748111_677326673116493_364227114907048

60 min.

2 porsjoner

Enkel

1 porsjon dekker 0,5 av "5 om dagen"

Du trenger

Slik gjør du

1) Sett ovnen på 180 grader

2) Kutt opp potet. Legg disse i en bolle og hell over olje, salt og pepper. Rør godt om. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og stek potetene midt i ovnen i 30-40 min. 

3) Mens potetene steker kan du kutte opp tomat og agurk.

4) Kutt opp 1/4 fedd hvitløk og bland sammen med rømmen, litt ketchup, salt og pepper.

5) Grill burgerne og legg på cheddar rett før de er ferdig stekt.

6) Smør lettrømme på hver del av brødet, og legg på salat, burger, tomat og agurk.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 718

Fett: 29,5 g

Mettet fett: 10,6 g

Enumettet fett: 9,7 g

Flerumettet fett: 1,1 g

Karbohydrater: 75,9 g

Tilsatt sukker: 0,8 g

Kostfiber: 9,8 g

Protein: 41,7 g

Salt: 3,5 g