top of page
Burger med ovnsstekte poteter

60 min.
2 porsjoner
Enkel
1 porsjon dekker 0,5 av "5 om dagen"
Du trenger
-
2 stk. "Grove Hamburgerbrød"
-
300 g potet
-
20 g olivenolje
-
60 g lettrømme
-
1/4 fedd hvitløk
-
1 ts ketchup
-
Salat
-
Tomat
-
Agurk
-
Salt og pepper
Slik gjør du
1) Sett ovnen på 180 grader
2) Kutt opp potet. Legg disse i en bolle og hell over olje, salt og pepper. Rør godt om. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og stek potetene midt i ovnen i 30-40 min.
3) Mens potetene steker kan du kutte opp tomat og agurk.
4) Kutt opp 1/4 fedd hvitløk og bland sammen med rømmen, litt ketchup, salt og pepper.
5) Grill burgerne og legg på cheddar rett før de er ferdig stekt.
6) Smør lettrømme på hver del av brødet, og legg på salat, burger, tomat og agurk.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 718
Fett: 29,5 g
Mettet fett: 10,6 g
Enumettet fett: 9,7 g
Flerumettet fett: 1,1 g
Karbohydrater: 75,9 g
Tilsatt sukker: 0,8 g
Kostfiber: 9,8 g
Protein: 41,7 g
Salt: 3,5 g
bottom of page