top of page
Burger med ovnsstekte poteter

60 min.
​
2 porsjoner
​
Enkel
​
1 porsjon dekker 0,5 av "5 om dagen"
Du trenger
-
2 stk. "Grove Hamburgerbrød"
-
300 g potet
-
20 g olivenolje
-
60 g lettrømme
-
1/4 fedd hvitløk
-
1 ts ketchup
-
Salat
-
Tomat
-
Agurk
-
Salt og pepper
Slik gjør du
​
1) Sett ovnen på 180 grader
​
2) Kutt opp potet. Legg disse i en bolle og hell over olje, salt og pepper. Rør godt om. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og stek potetene midt i ovnen i 30-40 min.
​
3) Mens potetene steker kan du kutte opp tomat og agurk.
​
4) Kutt opp 1/4 fedd hvitløk og bland sammen med rømmen, litt ketchup, salt og pepper.
​
5) Grill burgerne og legg på cheddar rett før de er ferdig stekt.
​
6) Smør lettrømme på hver del av brødet, og legg på salat, burger, tomat og agurk.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 718
Fett: 29,5 g
Mettet fett: 10,6 g
Enumettet fett: 9,7 g
Flerumettet fett: 1,1 g
Karbohydrater: 75,9 g
Tilsatt sukker: 0,8 g
Kostfiber: 9,8 g
Protein: 41,7 g
Salt: 3,5 g
bottom of page