Svin og kokte poteter i brun saus

95345729_1092778691093750_86115065376905

45-60 min.

3 porsjoner

Middels

1 porsjon dekker 1,6 av "5 om dagen"

Du trenger 

 

Slik gjør du

1.) Kok opp vann til potetene

2.) Legg potetene i en kjele med vann og la dem koke mens du lager resten av maten. Det tar ca. 30 min avhengig av størrelsen på potetene.

3.) Sausen: Smelt smøret i en kjele og tilsett melet. Rør om med en tresleiv til den får en nøttebrun farge. Ja, den vil virke veldig tørr. Husk å røre hele tiden slik at den ikke brenner seg. Tilsett vann med buljong, matfløte, maizena og pepper, samt sukkerkulør for å gjøre sausen brunere. La sausen koke på svak varme med jevnlig omrøring i ca. 30 minutter. Rør med en visp. 

4.) Når det er 15 minutter igjen før sausen er ferdig kan du  koke/dampe grønnsakene og steke kjøttet. Bruk gjerne paprikakrydder, salt og pepper. 

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 572

Fett: 22,2 g

Mettet fett: 6,4 g

Karbohydrater: 56,7 g

Tilsatt sukker: 0,1 g

Kostfiber: 8,9 g

Protein: 40,9 g

Salt: 1,8 g