top of page
Svin og kokte poteter i brun saus

45-60 min.
​
3 porsjoner
​
Middels
​
1 porsjon dekker 1,6 av "5 om dagen"
Du trenger
-
400 g ytrefilet av svin i skiver
-
Paprikakrydder, salt og pepper
-
6 poteter (ca. 510 g)
-
Viltblanding, 500 g
-
Brun saus:
-
200 g Lett matfløte​
-
1 grønnsaksbuljong blandet ut i 4 dl varmt vann)
-
1 stor ss maizenamel
-
Pepper
-
30 g Vita Hjertego flytende margarin
-
30 g hvetemel
-
Sukkerkulør
-
​
Slik gjør du
1.) Kok opp vann til potetene
​
2.) Legg potetene i en kjele med vann og la dem koke mens du lager resten av maten. Det tar ca. 30 min avhengig av størrelsen på potetene.
​
3.) Sausen: Smelt smøret i en kjele og tilsett melet. Rør om med en tresleiv til den får en nøttebrun farge. Ja, den vil virke veldig tørr. Husk å røre hele tiden slik at den ikke brenner seg. Tilsett vann med buljong, matfløte, maizena og pepper, samt sukkerkulør for å gjøre sausen brunere. La sausen koke på svak varme med jevnlig omrøring i ca. 30 minutter. Rør med en visp.
​
4.) Når det er 15 minutter igjen før sausen er ferdig kan du koke/dampe grønnsakene og steke kjøttet. Bruk gjerne paprikakrydder, salt og pepper.
​
​
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 572
Fett: 22,2 g
Mettet fett: 6,4 g
Karbohydrater: 56,7 g
Tilsatt sukker: 0,1 g
Kostfiber: 8,9 g
Protein: 40,9 g
Salt: 1,8 g
​​
bottom of page