top of page
Kylling med ris og fløte

Du trenger
-
4 kyllingfileter
-
1 brokkoli
-
1 løk
-
250 g sopp
-
2 fedd hvitløk
-
3 dl lett matfløte
-
3 ss saltredusert soyasaus
-
200 g tørr fullkornris
-
Vita Hjertego flytende margarin til steking
-
Eventuelt salt og pepper
45 min.
4 porsjoner
Enkel
1 porsjon dekker ca. 1,4 av "5 om dagen"
Slik gjør du
1) Kok risen som anvist på pakken, og la den koke mens du lager resten av maten
2) Kutt opp hvitløk og løk og stek løken blank i en stekepanne med smør- Når løken er ferdig stekt legger du den i en kjele.
3) Kutt opp sopp og stek denne med litt salt og pepper før du deretter putter den i samme kjele som løken
4) Hell fløte og soyasaus i kjelen og la denne småkoke på middels varme i 10 min.
5) Kok/damp brokkoli
5) Stek kyllingen med salt og pepper
Næringsberegning per porsjon
I næringsberegningen er det brukt 100 g kokt ris, 1 stekt kyllingfilet (130 g stekt), 1/4 av sausen og 100 g kokt brokkoli
Kcal: 513
Fett: 18,3 g
Mettet fett: 6,7 g
Karbohydrater: 38,8 g
Tilsatt sukker: 0,2 g
Kostfiber: 7 g
Protein: 50,4 g
Salt: 1 g
bottom of page