Kyllinggryte

81289081_431350694407983_742648055197807

Slik gjør du

1) Kok risen som anvisning på pakken

2) Kutt opp løk, paprika, sopp og hvitløk. Stek først løk og hvitløk, og tilsett paprika når løken begynner å bli blank. Stek deretter sopp for seg selv. 

3) Rens kyllingen. Fjern, bein og skinn.

4) Legg løk, paprika, sopp og kyllingen i en gryte og tilsett matfløte, noen dråper sukkerkulør, soyasaus og krydder. La koke på middels varme i 15 minutter.

Du trenger

  • 1grillet kylling (ca.480 g etter du har fjernet skinn og bein)

  • 1 paprika (160 g)

  • 1 løk (190 g)

  • 250 g sjampinjong

  • 2 fløteputter matfløte

  • Fullkornsris

  • 2 ss saltredusert soyasaus

  • 2 fedd hvitløk

  • Sukkerkulør

  • 1 ts paprikapulver

  • Pepper

  • Vita Hjertego flytende margarin til steking

60 min.

6 porsjoner

Enkel

1 porsjon dekker 0,6 av "5 om dagen"

Næringsberegning per porsjon

(1/6 av gryten og 150 g kokt fullkornris)

Kcal: 548

Fett: 25,2 g

Mettet fett: 13 g

Enumettet fett: 7,5 g

Flerumettet fett: 2,7 g

Karbohydrater: 47,7 g

Tilsatt sukker: 0,1 g

Kostfiber: 5 g

Protein: 34,4 g

Salt: 0,6 g