top of page
Kyllinggryte

Slik gjør du
​
1) Kok risen som anvisning på pakken
​
2) Kutt opp løk, paprika, sopp og hvitløk. Stek først løk og hvitløk, og tilsett paprika når løken begynner å bli blank. Stek deretter sopp for seg selv.
​
3) Rens kyllingen. Fjern, bein og skinn.
​
4) Legg løk, paprika, sopp og kyllingen i en gryte og tilsett matfløte, noen dråper sukkerkulør, soyasaus og krydder. La koke på middels varme i 15 minutter.
​
Du trenger
-
1grillet kylling (ca.480 g etter du har fjernet skinn og bein)
-
1 paprika (160 g)
-
1 løk (190 g)
-
250 g sjampinjong
-
2 fløteputter matfløte
-
Fullkornsris
-
2 ss saltredusert soyasaus
-
2 fedd hvitløk
-
Sukkerkulør
-
1 ts paprikapulver
-
Pepper
-
Vita Hjertego flytende margarin til steking
60 min.
​
6 porsjoner
​
Enkel
​
1 porsjon dekker 0,6 av "5 om dagen"
Næringsberegning per porsjon
(1/6 av gryten og 150 g kokt fullkornris)
Kcal: 548
Fett: 25,2 g
Mettet fett: 13 g
Enumettet fett: 7,5 g
Flerumettet fett: 2,7 g
Karbohydrater: 47,7 g
Tilsatt sukker: 0,1 g
Kostfiber: 5 g
Protein: 34,4 g
Salt: 0,6 g
bottom of page