top of page
Kyllinggryte

Slik gjør du
1) Kok risen som anvisning på pakken
2) Kutt opp løk, paprika, sopp og hvitløk. Stek først løk og hvitløk, og tilsett paprika når løken begynner å bli blank. Stek deretter sopp for seg selv.
3) Rens kyllingen. Fjern, bein og skinn.
4) Legg løk, paprika, sopp og kyllingen i en gryte og tilsett matfløte, noen dråper sukkerkulør, soyasaus og krydder. La koke på middels varme i 15 minutter.
Du trenger
-
1grillet kylling (ca.480 g etter du har fjernet skinn og bein)
-
1 paprika (160 g)
-
1 løk (190 g)
-
250 g sjampinjong
-
2 fløteputter matfløte
-
Fullkornsris
-
2 ss saltredusert soyasaus
-
2 fedd hvitløk
-
Sukkerkulør
-
1 ts paprikapulver
-
Pepper
-
Vita Hjertego flytende margarin til steking
60 min.
6 porsjoner
Enkel
1 porsjon dekker 0,6 av "5 om dagen"
Næringsberegning per porsjon
(1/6 av gryten og 150 g kokt fullkornris)
Kcal: 548
Fett: 25,2 g
Mettet fett: 13 g
Enumettet fett: 7,5 g
Flerumettet fett: 2,7 g
Karbohydrater: 47,7 g
Tilsatt sukker: 0,1 g
Kostfiber: 5 g
Protein: 34,4 g
Salt: 0,6 g
bottom of page