top of page

Kyllingkjøttboller og potetmos med parmesan og blomkål

92436938_2726323250981206_90552101644072

Slik gjør du

1) Skrell potetene og kok dem. Det tar gjerne alt fra 20-40 minutter avhengig av størrelse på potetene.

2) Kutt opp blomkål og legg den sammen med potetene.

3) Kok brokkolien for seg

4) Mens alt det andre koker kan du lage kyllingkjøttbollene. Bland sammen 1 egg, 50 g revet parmesan, finhakket hvitløk, salt og pepper i en bolle. Form bollene til 24 små kjøttboller. Det kan være greit å ha vann på hendene slik at det ikke blir så klissete. Stek kjøttbollene i en panne med smør. 

5) Når potetene og blomkålen er møre heller du av vannet og lar dem stå litt til avkjøling. Varm opp matfløten og rasp opp 50 g parmesan. Kjør alle disse ingrediensene sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. 

Du trenger

  • 400 g kyllingkjøttdeig

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 egg

  • 100 g paresam

  • 500 g skrelte poteter

  • 500 g blomkål

  • 1,5 dl lett matfløte

  • 1 brokkoli

  • Tyttebærsyltetøy

  • Salt og pepper

  • Vita Hjertego Flytende margarin til steking

60 min.

4 porsjoner

Middels

En porsjon dekker 2,3 av "5 om dagen"

Næringsberegning per porsjon

I porsjon er beregnet på 6 kjøttboller, 250 g potetmos,

100 g brokkoli og 10 g tyttebær.

Kcal: 519

Fett: 26,4 g

Mettet fett: 11,2 g

Enumettet fett: 7,1 g

Flerumettet fett: 4,4 g

Karbohydrater: 38,5 g

Tilsatt sukker: 4,7 g

Kostfiber: 8,3 g

Protein: 36,3  g

Salt: 1,5 g

bottom of page