top of page

Laks og ovnsstekte poteter

55719348_398259387660118_376441038535707

Du trenger

​

  • 1 laksefilet (125 g rå)

  • 170 g potet (2 mellomstore poteter)

  • 100 g gulrot

  • 100 g brokkoli

  • 15 g olivenolje

  • Rosmarin, salt og pepper

  • Sitronpepper

  • 1 hvitløksfedd

  • Ferskpresset sitron

60 min

​

1 porsjon

​

Enkel

​

1 porsjon dekker 2 av "5 om dagen"

Slik gjør du
1) Sett ovnen på 180 grader

2) Kutt opp grønnsakene og potetene i skiver. Bland disse i en bolle med oliven, salt, pepper og rosmarin. 

3) Legg potetene og grønnsakene på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem i ovnen på midterste rille i 30-40 min.

5) Legg laksen i en ildfast form og strø over sitronpepper. Presset fersk sitron og gjerne oppkuttet hvitløk. Sett den i ovnen sammen med potetene/grønnsakene og la den stekes i 10-15 min.

Næringsberegning per porsjon
Kcal: 604
Fett: 35,8 g
Mettet fett: 5,2 g
Enumettet fett: 21,5 g
Flerumettet fett: 8,3 g
Karbohydrater: 44,2 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 9 g
Protein: 31,4 g
Salt: 2,2 g

bottom of page