top of page
Laks og ovnsstekte poteter

Du trenger
​
-
1 laksefilet (125 g rå)
-
170 g potet (2 mellomstore poteter)
-
100 g gulrot
-
100 g brokkoli
-
15 g olivenolje
-
Rosmarin, salt og pepper
-
Sitronpepper
-
1 hvitløksfedd
-
Ferskpresset sitron
60 min
​
1 porsjon
​
Enkel
​
1 porsjon dekker 2 av "5 om dagen"
Slik gjør du
1) Sett ovnen på 180 grader
2) Kutt opp grønnsakene og potetene i skiver. Bland disse i en bolle med oliven, salt, pepper og rosmarin.
3) Legg potetene og grønnsakene på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem i ovnen på midterste rille i 30-40 min.
5) Legg laksen i en ildfast form og strø over sitronpepper. Presset fersk sitron og gjerne oppkuttet hvitløk. Sett den i ovnen sammen med potetene/grønnsakene og la den stekes i 10-15 min.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 604
Fett: 35,8 g
Mettet fett: 5,2 g
Enumettet fett: 21,5 g
Flerumettet fett: 8,3 g
Karbohydrater: 44,2 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 9 g
Protein: 31,4 g
Salt: 2,2 g
bottom of page