top of page
Laks med ovnsstekte rotgrønnsaker

Du trenger
-
4 laksefileter (125 g per stk)
-
500 g potet
-
350 g rødbeter
-
200 g gulrot
-
200 g persillerot
-
50 g olivenolje til steking
-
Rosmarin
-
Sitronpepper
-
Salt og pepper
60 min.
4 porsjoner
Enkel
1 porsjon dekker 1,9 av "5 om dagen"
Slik gjør du
1) Sett ovnen på 180 grader og stek laksen mens du lager resten av maten
2) Kutt opp potet, gulrot, persillerot og rødbetene i grove biter. Legg de i en bolle og tilsett olivenolje, rosmarin, salt og pepper.
3.) Stek grønnsakene i ovnen i ca. 40-50 min.
4.) Legg fisken i en ildfast form med litt olje i bunn. Krydre med sitronpepper. Stek i 10-15min. etter at grønnsakene er ferdige.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 544
Fett: 32,1 g
Mettet fett: 5,5 g
Enumettet fett: 16,3 g
Flerumettet fett: 7,1 g
Karbohydrater: 41,7 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 7,6 g
Protein: 28,7 g
Salt: 1,2 g
bottom of page