top of page

Laks med ovnsstekte rotgrønnsaker

120762508_332896064436273_50092686754307

Du trenger

  • 4 laksefileter (125 g per stk)

  • 500 g potet 

  • 350 g rødbeter

  • 200 g gulrot

  • 200 g persillerot

  • 50 g olivenolje til steking

  • Rosmarin

  • Sitronpepper

  • Salt og pepper

60 min. 

4 porsjoner 

Enkel

1 porsjon dekker 1,9 av "5 om dagen"

Slik gjør du

1) Sett ovnen på 180 grader og stek laksen mens du lager resten av maten

2) Kutt opp potet, gulrot, persillerot og rødbetene i grove biter. Legg de i en bolle og tilsett olivenolje, rosmarin, salt og pepper.

3.) Stek grønnsakene i ovnen i ca. 40-50 min. 

4.) Legg fisken i en ildfast form med litt olje i bunn. Krydre med sitronpepper. Stek i 10-15min. etter at grønnsakene er ferdige.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 544

Fett: 32,1 g

Mettet fett: 5,5 g

Enumettet fett: 16,3 g

Flerumettet fett: 7,1 g

Karbohydrater: 41,7 g

Tilsatt sukker: 0 g

Kostfiber: 7,6 g

Protein: 28,7 g

Salt: 1,2 g

bottom of page