top of page

Lakseburger

51996503_410525309516911_425897704201755

Du trenger

  • 500 g laks

  • Sitron

  • Salt 

  • Pepper

  • 8 mellomstore poteter (680 g)

  • 80 g lettrømme

  • 4 grove polarbrød

  • Tomat (200 g)

  • Agurk (100 g)

  • 30 g olivenolje til potetene

  • Vita Hjertego flytende margarin til steking av burgerne

45 min.

4 porsjoner

Enkel

En porsjon dekker 0,75 av "5 om dagen"

Slik gjør du
1) Kutt opp potetene i båter. Legg dem i en bolle og hell over olivenolje, samt krydre med salt og pepper. Gjerne annet krydder også om ønskelig. Eks. rosmarin.

2) Stek potetene på 180 grader i ca. 30 min. Kjenn med en gaffel om de er ferdige.

3) Kjør laksen i en blender, og tilsett salt, pepper og sitron.

4) Form lakseblandingen til 4 burgere. Stek disse i smør i ca. 3 min på hver side. 

5) Smør lettrømme på et polarbrød og legg lakseburgeren oppå der.

6) Pynt med tomat og agurk. Forsyn deg med poteter ved siden av. 

Næringsberegning per porsjon
Kcal: 655
Fett: 35,1 g
Mettet fett: 6,8 g
Enumettet fett. 18 g
Flerumettet fett: 8,4 g
Karbohydrater: 55,7 g
Tilsatt sukker: 3,2 g
Kostfiber: 6,7 g
Protein: 32,7 g
Salt: 2,2 g

bottom of page