top of page
Lakseburger

Du trenger
-
500 g laks
-
Sitron
-
Salt
-
Pepper
-
8 mellomstore poteter (680 g)
-
80 g lettrømme
-
4 grove polarbrød
-
Tomat (200 g)
-
Agurk (100 g)
-
30 g olivenolje til potetene
-
Vita Hjertego flytende margarin til steking av burgerne
45 min.
4 porsjoner
Enkel
En porsjon dekker 0,75 av "5 om dagen"
Slik gjør du
1) Kutt opp potetene i båter. Legg dem i en bolle og hell over olivenolje, samt krydre med salt og pepper. Gjerne annet krydder også om ønskelig. Eks. rosmarin.
2) Stek potetene på 180 grader i ca. 30 min. Kjenn med en gaffel om de er ferdige.
3) Kjør laksen i en blender, og tilsett salt, pepper og sitron.
4) Form lakseblandingen til 4 burgere. Stek disse i smør i ca. 3 min på hver side.
5) Smør lettrømme på et polarbrød og legg lakseburgeren oppå der.
6) Pynt med tomat og agurk. Forsyn deg med poteter ved siden av.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 655
Fett: 35,1 g
Mettet fett: 6,8 g
Enumettet fett. 18 g
Flerumettet fett: 8,4 g
Karbohydrater: 55,7 g
Tilsatt sukker: 3,2 g
Kostfiber: 6,7 g
Protein: 32,7 g
Salt: 2,2 g
bottom of page