top of page

Laksegrateng

33767869_10160503282155008_3757021529779

Du trenger

​

500 g laks uten skinn 

1 stk brokkoli (300 g)

300 g potet 

​

Hvit saus

1 ss Vita Hjertego Flytende margarin til steking

40 g løk

2 ss hvetemel

4 dl ekstra lettmelk

Kajennepepper

Salt og pepper

100 g revet lett gulost

Slik gjør du

​

1) Skrell potetene og kok dem møre i salt vann. Gjør klart resten mens potetene koker.

​

2) Del brokkoli i buketter. Kok opp vann og la brokkolien koke i 2-4 min. Eventuelt tilsett brokkolien til potetene mot slutten.

​

3) Skjær laksen i skiver på ca. 5 cm

​

4) Hvit saus. Mens det andre koker kan du begynne på den hvite sausen. Finhakk løk og surr blankt i smør. Rør inn mel og tilsett melk, litt om gangen under kraftig omrøring. Smak til med salt, pepper og litt kajennepepper. La koke på middels varme i ca. 10 min.

​

5) Sett ovnen på 200 grader

​

6) Når potetene og brokkolien er ferdig kokt kan du kutte de opp i biter og legge i en smurt ildfast form. Legg over laksebitene, og hell over den hvite sausen. Dryss revet ost på toppen.

​

7) Stek formen i ovnen i ca. 15 minutter

​

 

60 min.

​

4 porsjoner

​

Enkel

​

1 porsjon dekker 3,1 av "5 om dagen"

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 509

Fett: 27,5  g

Mettet fett: 6,2 g

Enumettet fett: 12,7 g

Flerumettet fett: 7,9 g

Karbohydrater: 27,1 g

Tilsatt sukker: 0 g

Kostfiber: 4,1 g

Protein: 40,4 g

Salt: 1,8 g

bottom of page