Laksegrateng

Du trenger
​
500 g laks uten skinn
1 stk brokkoli (300 g)
300 g potet
​
Hvit saus
1 ss Vita Hjertego Flytende margarin til steking
40 g løk
2 ss hvetemel
4 dl ekstra lettmelk
Kajennepepper
Salt og pepper
100 g revet lett gulost
Slik gjør du
​
1) Skrell potetene og kok dem møre i salt vann. Gjør klart resten mens potetene koker.
​
2) Del brokkoli i buketter. Kok opp vann og la brokkolien koke i 2-4 min. Eventuelt tilsett brokkolien til potetene mot slutten.
​
3) Skjær laksen i skiver på ca. 5 cm
​
4) Hvit saus. Mens det andre koker kan du begynne på den hvite sausen. Finhakk løk og surr blankt i smør. Rør inn mel og tilsett melk, litt om gangen under kraftig omrøring. Smak til med salt, pepper og litt kajennepepper. La koke på middels varme i ca. 10 min.
​
5) Sett ovnen på 200 grader
​
6) Når potetene og brokkolien er ferdig kokt kan du kutte de opp i biter og legge i en smurt ildfast form. Legg over laksebitene, og hell over den hvite sausen. Dryss revet ost på toppen.
​
7) Stek formen i ovnen i ca. 15 minutter
​
60 min.
​
4 porsjoner
​
Enkel
​
1 porsjon dekker 3,1 av "5 om dagen"
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 509
Fett: 27,5 g
Mettet fett: 6,2 g
Enumettet fett: 12,7 g
Flerumettet fett: 7,9 g
Karbohydrater: 27,1 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 4,1 g
Protein: 40,4 g
Salt: 1,8 g