top of page

Grove pizzasnurrer

Tilberedning:

1 t og 20 min. (med heving 2 t og 20 min.)

Antall porsjoner:

16 pizzasnurrer

Mengde frukt & grønt:

40 g per pizzasnurr

Ingredienser

  • 400 g karbonadekjøttdeig

  • 1 løk (160 g)

  • 250 g sopp

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 2 ss tomatpuré

  • 2 fedd hvitløk

  • 200 g revet lett ost

  • 1/2 ts pepper

  • 0,5 ts salt

  • 1 ts oregano

  • 1 ts basilikum

  • 1 ss olivenolje til steking av sopp og løk

  • 1 ss Vita Hjertego flytende margarin til steking av karbonadedeig


Til pizzadeigen trenger du

  • 250 g siktet hvetemel

  • 250 g sammalt hvetemel

  • 3 dl lunkent vann

  • 2 ss olivenolje

  • 1/2 pakke gjær


Slik gjør du

  1. Start med pizzadeigen. Rør ut gjær i lunkent vann og olje.


  2. Bland dette sammen med melet.


  3. Sett deigen til heving til dobbel størrelse på varmt underlag.


  4. Kutt opp løk, hvitløk og sopp. Stek i en gryte på middels varme.


  5. Stek kjøttdeig og ha i gryten.


  6. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, salt og krydder. La dette koke i 10 min. på middels varme.


  7. Kjevle ut deigen til en avlang firkant på 30 x 50 cm. Bruk litt ekstra hvetemel i utbakingen. Hell over kjøtt-og tomatsausen.


  8. Rull deigen sammen til en pølse, og del den i 16 biter (ca. 1,5 cm per skive).


  9. Fordel pizzasnurrene på 2 stekebrett med bakepapir, og fordel osten over snurrene.


  10. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 min.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 212
Fett: 6,2 g
Mettet fett: 2,2 g
Karbohydrater: 26,8 g
Kostfiber: 4 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 14,4 g
Salt: 0,4 g

bottom of page