Ingredienser
400 g karbonadekjøttdeig
1 løk (160 g)
250 g sopp
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
2 fedd hvitløk
200 g revet lett ost
1/2 ts pepper
0,5 ts salt
1 ts oregano
1 ts basilikum
1 ss olivenolje til steking av sopp og løk
1 ss Vita Hjertego flytende margarin til steking av karbonadedeig
Til pizzadeigen trenger du
250 g siktet hvetemel
250 g sammalt hvetemel
3 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1/2 pakke gjær
Slik gjør du
Start med pizzadeigen. Rør ut gjær i lunkent vann og olje.
Bland dette sammen med melet.
Sett deigen til heving til dobbel størrelse på varmt underlag.
Kutt opp løk, hvitløk og sopp. Stek i en gryte på middels varme.
Stek kjøttdeig og ha i gryten.
Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, salt og krydder. La dette koke i 10 min. på middels varme.
Kjevle ut deigen til en avlang firkant på 30 x 50 cm. Bruk litt ekstra hvetemel i utbakingen. Hell over kjøtt-og tomatsausen.
Rull deigen sammen til en pølse, og del den i 16 biter (ca. 1,5 cm per skive).
Fordel pizzasnurrene på 2 stekebrett med bakepapir, og fordel osten over snurrene.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 min.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 212
Fett: 6,2 g
Mettet fett: 2,2 g
Karbohydrater: 26,8 g
Kostfiber: 4 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 14,4 g
Salt: 0,4 g