Pizza med grov bunn

56466354_405423393610490_631636601574785

Slik gjør du
1) Start med å blande ut gjær i lunkent vann sammen med olje. Bland sammen mel, salt og gjærblandingen, enten i en kjøkkenmaskin eller for hånd i en bolle. La deigen heve med plastfolie over seg i en bolle i minimum 1 time over varmt underlag (sett den på en rist over vasken med varmt vann under. Eventuelt kan du sette den på varme fliser).
 
2) Når deigen har hevet ferdig kan du kutte opp løk, hvitløk og sopp og steke dette i en panne med smør.
 
3) Legg alt sammen i en kjele og la dette koke sammen med tomatsausen og ønsket krydder på svak varme i 10 minutter. 

4) Stek kjøttdeigen mens sausen koker.

5) Kjevle ut deigen slik at den blir rektangelformet og passer i en langpanne. Bruk gjerne litt ekstra mel så det ikke blir så klissete.

6) Legg pizzabunnen på et bakepapirkledd stekebrett og legg over tomatsausen, kjøttdeigen og osten.

7) Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca 25-30 minutter.

Du trenger

Deig

  • 200 g sammalt hvetemel

  • 250 g hvetemel

  • 1/2 pakke gjær

  • 3 dl lunkent vann

  • 2 ss olivenolje

  • 1 ts salt

Fyll

  • 400 g tomat Passata

  • 1 løk (160 g)

  • 2 fedd hvitløk

  • 250 g sjampinjong

  • 400 g karbonadekjøttdeig

  • 200 g revet lett ost

  • Vita Hjertego flytende margarin til steking

  • Krydder: oregano

2 t

6 porsjoner

Middels

1 porsjon dekker 0,9 av  "5 om dagen"

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 530 

Fett: 16,2 g

Mettet fett: 5 g

Enumettet fett: 6,2 g

Flerumettet fett: 3,3 g

Karbohydrater: 63,4 g

Tilsatt sukker: 0 g

Kostfiber: 8,8 g

Protein: 37,2 g

Salt: 2,4 g