top of page
Pizza med grov bunn

Slik gjør du
1) Start med å blande ut gjær i lunkent vann sammen med olje. Bland sammen mel, salt og gjærblandingen, enten i en kjøkkenmaskin eller for hånd i en bolle. La deigen heve med plastfolie over seg i en bolle i minimum 1 time over varmt underlag (sett den på en rist over vasken med varmt vann under. Eventuelt kan du sette den på varme fliser).
2) Når deigen har hevet ferdig kan du kutte opp løk, hvitløk og sopp og steke dette i en panne med smør.
3) Legg alt sammen i en kjele og la dette koke sammen med tomatsausen og ønsket krydder på svak varme i 10 minutter.
​
4) Stek kjøttdeigen mens sausen koker.
5) Kjevle ut deigen slik at den blir rektangelformet og passer i en langpanne. Bruk gjerne litt ekstra mel så det ikke blir så klissete.
6) Legg pizzabunnen på et bakepapirkledd stekebrett og legg over tomatsausen, kjøttdeigen og osten.
7) Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca 25-30 minutter.
Du trenger
​
Deig
-
200 g sammalt hvetemel
-
250 g hvetemel
-
1/2 pakke gjær
-
3 dl lunkent vann
-
2 ss olivenolje
-
1 ts salt
​
Fyll
-
400 g tomat Passata
-
1 løk (160 g)
-
2 fedd hvitløk
-
250 g sjampinjong
-
400 g karbonadekjøttdeig
-
200 g revet lett ost
-
Vita Hjertego flytende margarin til steking
-
Krydder: oregano
​
2 t
6 porsjoner
Middels
1 porsjon dekker 0,9 av "5 om dagen"
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 530
Fett: 16,2 g
Mettet fett: 5 g
Enumettet fett: 6,2 g
Flerumettet fett: 3,3 g
Karbohydrater: 63,4 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 8,8 g
Protein: 37,2 g
Salt: 2,4 g
bottom of page