Spagetti bolognese

Du trenger
​
1 pakke (400 g) karbonadedeig
100 g gulrot
100 g sellerirot
1 løk (160 g)
2 fedd hvitløk
2 bokser hermetiske tomater (800 g)
1 boks hermetiske tomatbønner
100 g mager Creme fraiche
1 ts timian
1 ts rosmarin
0,5 ts salt
1/2 ts pepper
Vita Hjertego Flytende margarin til steking
Fullkorn spagetti (320 g) tørr pasta
Parmesan
Slik gjør du
1) Sett over vann til spagettien, og kok denne mens du lager det andre.
​
2) Kutt opp løk og hvitløk
​
3) Stek løken gylden
​
4) Rasp gulrot og sellerirot
​
5) Stek kjøttdeigen.
​
6) Ha alt over i en kjele og tilsett krydder
​
7) La det koke på svak varme i 10 minutter
45 min.
6 porsjoner
Middels
1 porsjon dekker 1,9 av "5 om dagen"
Næringsberegning per porsjon
​
(1 porsjon inneholder 195 g kokt spagetti, ca.300 g tomat-kjøttsaus og 10 g parmesan)
Kcal: 581
Fett: 17,9 g
Mettet fett: 7 g
Enumettet fett: 5,5 g
Flerumettet fett: 3 g
Karbohydrater: 76,8 g
Tilsatt sukker: 1,5 g
Kostfiber: 12 g
Protein: 34,4 g
Salt: 2,3 g