top of page

Spagetti bolognese

275253820_370879727962140_8905803095236442569_n.jpeg

Du trenger

​

1 pakke (400 g) karbonadedeig

100 g gulrot

100 g sellerirot

1 løk (160 g)

2 fedd hvitløk

2 bokser hermetiske tomater (800 g)

1 boks hermetiske tomatbønner

100 g mager Creme fraiche

1 ts timian

1 ts rosmarin

0,5 ts salt

1/2 ts pepper

Vita Hjertego Flytende margarin til steking

Fullkorn spagetti (320 g) tørr pasta

Parmesan

Slik gjør du

1) Sett over vann til spagettien, og kok denne mens du lager det andre. 

​

2) Kutt opp løk og hvitløk

​

3) Stek løken gylden

​

4) Rasp gulrot og sellerirot

​

5) Stek kjøttdeigen.

​

6) Ha alt over i en kjele og tilsett krydder

​

7) La det koke på svak varme i 10 minutter

45 min.

6 porsjoner

Middels

1 porsjon dekker 1,9 av "5 om dagen"

Næringsberegning per porsjon

​

(1 porsjon inneholder 195 g kokt spagetti, ca.300 g tomat-kjøttsaus og 10 g parmesan)

Kcal: 581

Fett: 17,9 g

Mettet fett: 7 g

Enumettet fett: 5,5 g

Flerumettet fett: 3 g

Karbohydrater: 76,8 g

Tilsatt sukker: 1,5 g

Kostfiber: 12 g

Protein: 34,4 g

Salt: 2,3 g

bottom of page