Pasta med grønn pesto og tomater

53055750_764274280603229_291501959685760

Du trenger

  • 200 g fullkornspasta (tørr). I oppskriften er det brukt skruer.

  • 400 g cherrytomat

  • For å lage pesto trenger du 

  • 20 g pinjekjerner

  • 1 dl olivenolje (90 g)

  • 1 potte basilikum

  • 1 fedd hvitløk

  • 50 g parmesan

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

20 min

3 porsjoner 

Enkel

1 porsjon dekker 1 av "5 om dagen"

Slik gjør du

1) Kok pasta som anvist på pakken

2) Pesto: Kjør pinjekjerner, hvitløk og basilikum i en blender​.Tilsett olivenolje, parmesan, salt og pepper og kjør dette sammen

3) Kutt cherrytomatene i to

4) Når pastaen er ferdig kokt blander du sammen denne med pesto og tomater.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 591

Fett: 43 g

Mettet fett: 8,6 g

Enumettet fett: 25,7 g

Flerumettet fett: 5,9 g

Karbohydrater: 39,5 g

Tilsatt sukker: 0 g

Kostfiber: 6,7 g

Protein: 14,6 g

Salt: 1,2 g

52871757_581177462346958_703832957416112
53055750_764274280603229_291501959685760