Pasta med grønn pesto og tomater

Du trenger
-
200 g fullkornspasta (tørr). I oppskriften er det brukt skruer.
-
400 g cherrytomat
-
For å lage pesto trenger du
-
20 g pinjekjerner
-
1 dl olivenolje (90 g)
-
1 potte basilikum
-
1 fedd hvitløk
-
50 g parmesan
-
1/2 ts salt
-
1/4 ts pepper
20 min
3 porsjoner
Enkel
1 porsjon dekker 1 av "5 om dagen"
Slik gjør du
1) Kok pasta som anvist på pakken
2) Pesto: Kjør pinjekjerner, hvitløk og basilikum i en blender.Tilsett olivenolje, parmesan, salt og pepper og kjør dette sammen
3) Kutt cherrytomatene i to
4) Når pastaen er ferdig kokt blander du sammen denne med pesto og tomater.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 591
Fett: 43 g
Mettet fett: 8,6 g
Enumettet fett: 25,7 g
Flerumettet fett: 5,9 g
Karbohydrater: 39,5 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 6,7 g
Protein: 14,6 g
Salt: 1,2 g

