Pasta med kremet tomatsaus

Slik gjør du
1) Kutt opp løk, squash og gulrot. Putt dette i en gryte sammen med olivenolje. Stek dette i en gryte på middels varme i 5 minutter.
2) Tilsett finhakket hvitløk, tomatpuré, hermetiske tomater, 1/2 kjøttbuljong utblandet i 2 dl vann, oregano og pepper, og la dette småkoke på middels varme i 8-10 minutter.
4) Kutt opp brokkoli og damp/kok denne.
5) Kok pastaen som anvist på pakken.
6) Stek kjøttdeigen.
7) Kjør tomatsausen glatt med en stavmikser og vend inn stekt karbonadedeig og lettrømme. Bland dette med pastaen.
50 min.
6 porsjoner
Middels
1 porsjon dekker 2,5 av "5 om dagen"
Du trenger
400 g Karbonadedeig
320 g (tørr) penne pasta
2 brokkoli (600 g)
1 løk (160 g)
3 gulrøtter (240 g)
1/2 squash (150 g)
2 fedd hvitløk
200 g lettrømme
1 boks (400 g) hermetiske tomater
2 ss tomatpurè
1/2 kjøttbuljong
2 dl vann
1 ts oregano
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
10 g Vita Hjertego Flytende margarin til steking av kjøttdeig
15 g olivenolje til steking av grønnsaker
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 354
Fett: 11,8 g
Mettet fett: 3,8 g
Enumettet fett: 4,5 g
Flerumettet fett: 2,1 g
Karbohydrater: 41,7 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 8,9 g
Protein: 24,7 g
Salt: 2,4 g
Oppskriften er hentet fra Tine.no, men det er gjort noen små endringer.
