Pasta med kremet tomatsaus

116641950_578424696188222_71216205077911

Slik gjør du

1) Kutt opp løk, squash og gulrot. Putt dette i en gryte sammen med olivenolje. Stek dette i en gryte på middels varme i 5 minutter.

2) Tilsett finhakket hvitløk, tomatpuré, hermetiske tomater, 1/2 kjøttbuljong utblandet i 2 dl vann, oregano og pepper, og la dette småkoke på middels varme i 8-10 minutter.

4) Kutt opp brokkoli og damp/kok denne.

5) Kok pastaen som anvist på pakken.

6) Stek kjøttdeigen.

7) Kjør tomatsausen glatt med en stavmikser og vend inn stekt karbonadedeig og lettrømme. Bland dette med pastaen.

50 min.

6 porsjoner

Middels

1 porsjon dekker 2,5 av "5 om dagen"

Du trenger

400 g Karbonadedeig 

320 g (tørr) penne pasta

2 brokkoli (600 g)

1 løk (160 g)

3 gulrøtter (240 g)

1/2 squash (150 g)

2 fedd hvitløk

200 g lettrømme

1 boks (400 g) hermetiske tomater

2 ss tomatpurè 

1/2 kjøttbuljong

2 dl vann

1 ts oregano

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

10 g Vita Hjertego Flytende margarin til steking av kjøttdeig

15 g olivenolje til steking av grønnsaker

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 354

Fett: 11,8 g

Mettet fett: 3,8 g

Enumettet fett: 4,5 g

Flerumettet fett: 2,1 g

Karbohydrater: 41,7 g

Tilsatt sukker: 0 g

Kostfiber: 8,9 g

Protein: 24,7 g

Salt: 2,4 g

Oppskriften er hentet fra Tine.no, men det er gjort noen små endringer. 

last ned.jpeg