Pasta med kremet tomatsaus

Slik gjør du
1) Kutt opp løk, squash og gulrot. Putt dette i en gryte sammen med olivenolje. Stek dette i en gryte på middels varme i 5 minutter.
​
2) Tilsett finhakket hvitløk, tomatpuré, hermetiske tomater, 1/2 kjøttbuljong utblandet i 2 dl vann, oregano og pepper, og la dette småkoke på middels varme i 8-10 minutter.
​
4) Kutt opp brokkoli og damp/kok denne.
​
5) Kok pastaen som anvist på pakken.
​
6) Stek kjøttdeigen.
​
7) Kjør tomatsausen glatt med en stavmikser og vend inn stekt karbonadedeig og lettrømme. Bland dette med pastaen.
50 min.
​
6 porsjoner
​
Middels
​
1 porsjon dekker 2,5 av "5 om dagen"
Du trenger
​
400 g Karbonadedeig
320 g (tørr) penne pasta
2 brokkoli (600 g)
1 løk (160 g)
3 gulrøtter (240 g)
1/2 squash (150 g)
2 fedd hvitløk
200 g lettrømme
1 boks (400 g) hermetiske tomater
2 ss tomatpurè
1/2 kjøttbuljong
2 dl vann
1 ts oregano
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
10 g Vita Hjertego Flytende margarin til steking av kjøttdeig
15 g olivenolje til steking av grønnsaker
​
Næringsberegning per porsjon
​
Kcal: 354
Fett: 11,8 g
Mettet fett: 3,8 g
Enumettet fett: 4,5 g
Flerumettet fett: 2,1 g
Karbohydrater: 41,7 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 8,9 g
Protein: 24,7 g
Salt: 2,4 g
​
​
​
​
Oppskriften er hentet fra Tine.no, men det er gjort noen små endringer.
