top of page

Pasta med kremet tomatsaus

116641950_578424696188222_71216205077911

Slik gjør du

1) Kutt opp løk, squash og gulrot. Putt dette i en gryte sammen med olivenolje. Stek dette i en gryte på middels varme i 5 minutter.

​

2) Tilsett finhakket hvitløk, tomatpuré, hermetiske tomater, 1/2 kjøttbuljong utblandet i 2 dl vann, oregano og pepper, og la dette småkoke på middels varme i 8-10 minutter.

​

4) Kutt opp brokkoli og damp/kok denne.

​

5) Kok pastaen som anvist på pakken.

​

6) Stek kjøttdeigen.

​

7) Kjør tomatsausen glatt med en stavmikser og vend inn stekt karbonadedeig og lettrømme. Bland dette med pastaen.

50 min.

​

6 porsjoner

​

Middels

​

1 porsjon dekker 2,5 av "5 om dagen"

Du trenger

​

400 g Karbonadedeig 

320 g (tørr) penne pasta

2 brokkoli (600 g)

1 løk (160 g)

3 gulrøtter (240 g)

1/2 squash (150 g)

2 fedd hvitløk

200 g lettrømme

1 boks (400 g) hermetiske tomater

2 ss tomatpurè 

1/2 kjøttbuljong

2 dl vann

1 ts oregano

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

10 g Vita Hjertego Flytende margarin til steking av kjøttdeig

15 g olivenolje til steking av grønnsaker

​

Næringsberegning per porsjon

​

Kcal: 354

Fett: 11,8 g

Mettet fett: 3,8 g

Enumettet fett: 4,5 g

Flerumettet fett: 2,1 g

Karbohydrater: 41,7 g

Tilsatt sukker: 0 g

Kostfiber: 8,9 g

Protein: 24,7 g

Salt: 2,4 g

​

​

​

​

Oppskriften er hentet fra Tine.no, men det er gjort noen små endringer. 

last ned.jpeg
bottom of page