Pasta med grønn pesto og scampi

52698781_958712291185421_234688998159679

Du trenger

  • 400 g fullkorn pasta (tørr). I oppskriften er det brukt skruer.

  • 540 g kokt scampi (2 pakker på 270 g hver)

  • 1 chili

  • 1 fedd hvitløk

  • 400 g cherrytomat

  • Vita flytende margarin til steking

For å lage pesto trenger du 

  • 20 g pinjekjerner

  • 1 dl olivenolje (90 g)

  • 1 potte basilikum

  • 1 fedd hvitløk

  • 50 g parmesan

  • 1/2 ts salt og 1/4 pepper

45 min.

4 porsjoner

Enkel

1 porsjon dekker 1 av "5 om dagen"

Slik gjør du

1) Kok pasta som anvist på pakken

2) Pesto: Kjør pinjekjerner, hvitløk og basilikum i en blender​.Tilsett olivenolje, parmesan, salt og pepper og kjør dette sammen

3) Kutt cherry- tomatene i to

4) Kutt opp chili og hvitløk. Stek scampien i dette sammen med olje.

5) Når pastaen er ferdig kokt blander du sammen denne med pesto, tomater og scampi.

Næringsberegning per porsjon

1 en porsjon er det beregnet 200 g kokt pasta, 1/4 del av scampien, 100 g tomater og 30 g pesto

Kcal: 630

Fett: 27,5 g

Mettet fett: 5,3 g

Enumettet fett: 14,9 g

Flerumettet fett: 4,7 g

Karbohydrater: 54,6 g

Tilsatt sukker: 0 g

Kostfiber: 8,4 g

Protein: 45,4 g

Salt: 2,5 g

52845342_601717836960470_523964960906779
52698781_958712291185421_234688998159679