Pasta med grønn pesto og scampi

52698781_958712291185421_234688998159679

Du trenger

  • 400 g fullkorn pasta (tørr). I oppskriften er det brukt skruer.

  • 540 g kokt scampi (2 pakker på 270 g hver)

  • 1 chili

  • 1 fedd hvitløk

  • 400 g cherrytomat

  • 1 ss olivenolje til steking

  • 1 glass grønn pesto (190 g), eller lag selv: 

For å lage pesto trenger du 

  • 20 g pinjekjerner

  • 1 dl olivenolje (90 g)

  • 1 potte basilikum

  • 1 fedd hvitløk

  • 50 g parmesan

  • 1/2 ts salt og 1/4 ts pepper

45 min.

4 porsjoner

Enkel

1 porsjon dekker 1 av "5 om dagen"

Slik gjør du

1) Kok pasta som anvist på pakken

2) Pesto: Kjør pinjekjerner, hvitløk og basilikum i en blender​.Tilsett olivenolje, parmesan, salt og pepper og kjør dette sammen

3) Kutt cherrytomatene i to

4) Kutt opp chili og hvitløk. Stek scampien i dette sammen med olje.

5) Når pastaen er ferdig kokt blander du sammen denne med pesto, tomater og scampi.

Næringsberegning per porsjon

(beregnet med hjemmelaget pesto)

Kcal: 700

Fett: 38,9 g

Mettet fett: 7,7 g

Enumettet fett: 22,7 g

Flerumettet fett: 5,2 g

Karbohydrater: 57,4 g

Tilsatt sukker: 0 g

Kostfiber: 8 g

Protein: 46,9 g

Salt: 3,4 g

52845342_601717836960470_523964960906779
52698781_958712291185421_234688998159679