Pasta med grønn pesto og scampi

Du trenger
-
400 g fullkorn pasta (tørr). I oppskriften er det brukt skruer.
-
540 g kokt scampi (2 pakker på 270 g hver)
-
1 chili
-
1 fedd hvitløk
-
400 g cherrytomat
-
1 ss olivenolje til steking
-
1 glass grønn pesto (190 g), eller lag selv:
For å lage pesto trenger du
-
20 g pinjekjerner
-
1 dl olivenolje (90 g)
-
1 potte basilikum
-
1 fedd hvitløk
-
50 g parmesan
-
1/2 ts salt og 1/4 ts pepper
45 min.
​
4 porsjoner
​
Enkel
​
1 porsjon dekker 1 av "5 om dagen"
Slik gjør du
​
1) Kok pasta som anvist på pakken
​
2) Pesto: Kjør pinjekjerner, hvitløk og basilikum i en blender​.Tilsett olivenolje, parmesan, salt og pepper og kjør dette sammen
​
3) Kutt cherrytomatene i to
​
4) Kutt opp chili og hvitløk. Stek scampien i dette sammen med olje.
​
5) Når pastaen er ferdig kokt blander du sammen denne med pesto, tomater og scampi.
Næringsberegning per porsjon
(beregnet med hjemmelaget pesto)
Kcal: 700
Fett: 38,9 g
Mettet fett: 7,7 g
Enumettet fett: 22,7 g
Flerumettet fett: 5,2 g
Karbohydrater: 57,4 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 8 g
Protein: 46,9 g
Salt: 3,4 g

