top of page

Bli bedre kjent med Birgitte, bak Nutritionbybirgitte

Jeg tror at om du elsker det du driver med finner du alltid en vei, selv om den veien kan være ganske rotete og bringe deg både frem, tilbake, på villspor innimellom, for deretter fremover igjen. Det er ikke slik at arbeidsgiverne står å banker på døra etter du er ferdig utdannet enten det er innen trening eller ernæring, spesielt ernæring. Tross stort behov i befolkningen for hjelp på dette området. Jeg tror det både må til en personlig veiledning for enkelte, samt en omstrukturering av samfunnet vårt for å få til en bedre helse i befolkningen. Når det gjelder den personlige biten tenker jeg både på å gi mennesker de verktøyene (kunnskapen) som trengs for å gjøre en endring, men også psykisk støtte. Både for å klare å gjøre en endring, men også å bearbeide mange av de tankene en person har fått til mat og kropp i dagens "mat- og treningskaos".

Selv om det ikke var et hav av jobber som ventet da jeg ble ferdig med mastergraden min i Samfunnsernæring våren 2018, visste jeg at dette yrket var det jeg ville jobbe med. Jeg startet allerede under utdanningen med å veilede andre innen kosthold, men tok ikke steget med å lage min egen bedrift før jeg var ferdig utdannet. Det siste året har jeg drevet med dette, samt reist litt som modell gjennom byrået mitt Starlet, men også jobbet i barnehage de periodene jeg har vært hjemme i Norge. I våres kjente jeg meg klar for å slå meg mer til ro, og ønsket et sted å jobbe i tillegg til å drive min egen bedrift. Jeg ønsket å fylle hverdagen min med trening og ernæring, og ønsket et arbeidssted å gå til, samt kollegaer hvor jeg kunne utvikle meg innen det jeg brenner for. Jeg var da så heldig å få muligheten til å bli med på oppstarten av den nye kjeden Sprek Fritid Skien. Jeg er storfornøyd med jobben jeg har her og alle de kunnskapsrike og gode kollegaene jeg har fått. Jeg jobber som personlig trener og instruktør i gruppetimer i Sprek Fritid, samt at jeg holder kurs for grupper som ønsker å gå end i vekt med både kosthold- og treningsveiledning. Nutritionbybirgitte (NBB) jobber jeg også med, hvor jeg tilbyr online kosthold- og treningsveiledning. NBB er mitt hjertebarn, og jeg elsker å jobbe med mitt eget firma. Det blir da som regel lange dager, hvor jeg jobber fra morgen til kveld. Så langt så trives jeg veldig godt med dette, og håper jeg kan fortsette ferden og utvikle meg mer med det jeg driver med. Jeg ble også nylig sertifisert som rehab trener gjennom afpt denne høsten. Det har med andre ord vært mange baller i luften!


Jeg postet et innlegg på instagram for en stund siden (en god stund siden) hvor jeg lurte på om det var noe dere ønsket å se mer av på instagramkontoen min. Da var det mange som ønsket å vite litt mer om meg, så jeg kjørte i gang med en runde hvor dere kunne stille meg spørsmål, så her får dere svar :)


Alder?

28 år


Hvor høy er du?

1,75 m


Hvor er du fra og hvor holder du til nå?

Jeg er oppvokst på et lite sted i Telemark som heter Lunde. Flyttet da jeg var 19 år, og har siden bodd i Hønefoss, Oslo, Istanbul, Milano og Athen. Nå bor jeg i Skien med kjæresten min og stortrives med det.


Kostholdsrutiner?

Jeg har egentlig alltid pleid å spise 4 måltider om dagen: frokost, lunsj, middag og kveldsmat, og kanskje noe snacks. Etter jeg flyttet til Skien med min kjære har dette endret seg og jeg spiser nå 3 måltider som regel, og 1-2 mellommåltider. Da blir også hovedmåltidene litt større. Jeg har som regel perioder hvor jeg spiser veldig mye av det samme til de enkelte måltidene. En typisk dag for meg kunne sett slik ut:


Frokost: En stor bolle havregrøt lagd på melk, toppet med honning, banan, sukkerfritt syltetøy, peanøttsmør og ekstra nøtter oppå der igjen. Jeg ELSKER store frokoster. Kunne gjerne spist middag til frokost. Absolutt dagens beste måltid.


Denne havregrøten blir det mye av, men har nøtter over istedenfor sjokolade, naaaam! :D

Denne yoghurtretten spiser jeg også mye av. Oppskrift til alle rettene finner du på hjemmesiden.

Dette spiser jeg ofte til frokost i helgene, men da lager jeg dobbel porsjon ^^

Lunsj: 2 proteinrundstykker med spekeskinke og eggerøre, 1-2 gulrøtter er typisk nå for tiden. Ellers kan det bli speltlomper med ost og skinke+ grønt, rester fra middagen, eller brødmat (som regel 2-3 brødskiver). Diverse salater står også ofte på menyen.

Mellommåltid: 1 bar (Yt, nutrilett, nutramino eller mørk sjokolade), frukt eller bær, YT-proteinpudding, skyr eller Byggrynslunsj fra Fjordland

Middag: Dette varierer veldig, men det blir mye ovnsstekte grønnsaker og poteter med kylling/ørret/laks, vegertartaco eller sushi. Spiser egentlig alt, og mye av det dere finner på hjemmsiden spiser jeg selv til middag.

Dere jeg har jobbet med ser sikkert nå at dette er jo mye av det dere har på planene deres, men er det ikke slik at jeg må kunne stå inne for det jeg anbefaler selv? ;) Hadde jeg ikke spist det selv ville jeg heller ikke anbefalt det!


Hva er dine treningsrutiner?

Dette har også endret seg etter jeg begynte å jobbe hos Sprek fritid Skien. Normalt har jeg trent 2 fullkroppsøkter med styrke i uken, samt 1 økt hvor jeg løper 1 mil og 1 intervalløkt. Blir totalt 4 økter i uken, og om jeg føler for å trene mer blir det ofte mer løping. Nå for tiden har jeg vært instruktør i både løping og "gåing" på mølle (Skillrun og Skillwalk), tabata, slyngetrening, spinning og seniortrening. Siden jeg har deltatt på treningen selv som instruktør så har det blitt mindre egentrening. Jeg har vært mye vikar for andre instruktører den siste tiden, og da blir det litt vel mye om jeg skal holde samme nivå på egentreningen i tillegg. Det er jo en ny jobb også, så når jeg får ting litt på plass vil jeg ha mer fokus på egentreningen. Ellers går jeg 10 000 skritt hver dag, eller mer. Veldig glad i å gå i skogen, eller på toppturer.


Hvilke styrkeøvelser liker du best, om du måtte velge?

Knebøy og nedtrekk. Nummer 1, det er gode øvelser som tar for seg flere muskelgrupper, og det er lett å måle fremgang i disse øvelsene. Det andre er at jeg bare liker dem. Noen øvelser liker man bare, andre ikke.


Spiser du "5 om dagen"?

Ja, det gjør jeg. Men noen dager blir det under, og andre dager over. Men på generell basis så får jeg i meg denne mengden. Hadde ikke gjort noe om jeg hadde spist enda mer frukt og grønt :)


Favorittmat?

Pasta. Noe av det beste jeg vet er å spise pasta med fløtesaus på restaurant med et glass hvitvin og godt selskap. Ellers er også pappas elggryte noe av det beste jeg vet.


Favorittsnacks?

Nøtter med mørk sjokolade! Helst mandler. Ellers er jeg også veldig svak for sjokolade generelt. Namnamnam! Har en dum uvane med at jeg alltid må ha noe søtt til kaffen, da blir det fort en bit sjokolade!


Beste bok?

Har ikke noen favorittbok, men det jeg leser er hovedsakelig fagbøker, eller faktabøker. Siste jeg leste var boken "Sterkere", som jeg synes er en utrolig fin bok. Tenker at neste bok jeg skal gå igjennom er "Mat-og medisin", som en repetisjon. Jeg kan kose meg med slik lesestoff på kveldene ^^ Er også veldig glad i bøker om selvutvikling og mental trening. Bøkene til Eric Bertrand har jeg funnet veldig inspirerende, men også The Secret. The Secret er forresten bibelen min, så om jeg må nevne en bok er det denne. Jeg tror virkelig på at det du tenker om deg selv og dine tanker om livet og hva man kan få til spiller en stor rolle for hvordan man har det i livet.


Favoritt film og serie?

Ringenes Herre når det kommer til film og Game of Thrones, 90210 og Handmaids tale når det kommer til serier. De tre siste er like bra spør du meg. Godt og blanda på serier kan man si!


Favorittland?

Italia <3 My second home


Hvor ville du bodd om du ikke kunne bo i Norge?

USA. Samsvarer ikke med spørsmålet over men, haha. Har tidligere bodd i Italia, og virkelig elsker dette landet, men måtte allikevel svart USA på grunn av alle mulighetene som finnes der.


Hvilke steder kunne du tenke deg å reise?

Overalt! Jeg vil oppleve så mye som mulig, hele verden! Men Australia, Tokyo, Brasil, Los Angeles/Miami, Sør-Afrika og Maldivene står høyt på listen.

Det var det. Har du flere spørsmål er det bare å spørre! Denne høsten føler jeg at jeg har fått mindre tid til Nutritionbybirgitte pga. ny jobb og studie, men jeg gleder meg til å være enda mer aktiv på Nutritionbybirgitte fremover. Nå er jo straks vitamin- og mineralguiden min ferdig også, så da kommer det nye temaer opp på agendaen :D Følg med på Nutritionbybirgitte på instagram!

246 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page