Snickerskake

38911357_2186257044780818_65760588983131

Du trenger

  • 6 dl cashewnøtter uten salt (320 g)

  • 2 dl kokosmasse (85 g)

  • 32 dadler (340 g)

  • 20 g lettmelk

  • 80 g Sukrin Sirup gold

  • 70 g peanøttsmør (lag selv eller kjøp en med mest mulig peanøtter, for eksempel denne)

  • 1 dl (60 g) peanøtter (gjerne salte, da får du litt mer av snickerssmaken)

  • 50 g mørk sjokolade (70 % kakao)

30 min. 

8 porsjoner

Lett

1 porsjon dekker 0,4 av "5 om dagen"

38872891_246131389359131_224930280989366

Slik gjør du

1) Kjør cashewnøttene i en blender

2) Tilsett kokosmasse, 16 dadler (fjern steinen) og 60 g fibersirup gold. Kjør dette sammen i en stavmikser. 

3) Fordel denne massen i en rund kakeform hvor du legger et bakepapir i bunn. Trykk den ned jevnt fordelt i formen før du setter den i kjøleskapet

4) Nå begynner du med lag 2. Da blander du resten av dadlene, 20 g fibersirup gold, peanøttsmøret og melken sammen i en stavmikser. 

5) Fordel denne massen over det første laget i kakebunnen. 

6) Dryss over peanøtter

7) Smelt sjokoladen og fordel dette på toppen av kaken.

38829217_2238347653050792_91084400047989

Næringsberegning per 100 g

Kcal: 457

Fett: 27,8 g

Mettet fett: 9,8 g

Karbohydrater: 46,3 g

Tilsatt sukker: 1,6 g

Kostfiber: 9,2 g

Protein: 10,7 g

Salt: 0,1 g