Snickerskake

Du trenger
-
6 dl cashewnøtter uten salt (320 g)
-
2 dl kokosmasse (85 g)
-
32 dadler (340 g)
-
20 g lettmelk
-
80 g Sukrin Sirup gold
-
70 g peanøttsmør (lag selv eller kjøp en med mest mulig peanøtter, for eksempel denne)
-
1 dl (60 g) peanøtter (gjerne salte, da får du litt mer av snickerssmaken)
-
50 g mørk sjokolade (70 % kakao)
30 min.
​
8 porsjoner
​
Lett
​
1 porsjon dekker 0,4 av "5 om dagen"

Slik gjør du
1) Kjør cashewnøttene i en blender
​
2) Tilsett kokosmasse, 16 dadler (fjern steinen) og 60 g fibersirup gold. Kjør dette sammen i en stavmikser.
​
3) Fordel denne massen i en rund kakeform hvor du legger et bakepapir i bunn. Trykk den ned jevnt fordelt i formen før du setter den i kjøleskapet
​
4) Nå begynner du med lag 2. Da blander du resten av dadlene, 20 g fibersirup gold, peanøttsmøret og melken sammen i en stavmikser.
​
5) Fordel denne massen over det første laget i kakebunnen.
​
6) Dryss over peanøtter
​
7) Smelt sjokoladen og fordel dette på toppen av kaken.

Næringsberegning per 100 g
Kcal: 457
Fett: 27,8 g
Mettet fett: 9,8 g
Karbohydrater: 46,3 g
Tilsatt sukker: 1,6 g
Kostfiber: 9,2 g
Protein: 10,7 g
Salt: 0,1 g