Lompepizza

Du trenger
​
-
1 pakke lomper (10 stk)
-
1 boks opphakkede tomater (400 g)
-
3 ss tomatpurè
-
1 løk
-
2 fedd hvitløk
-
200 g lett gulost
-
200 g skinke
-
250 g sopp
-
165 g mais (en liten boks)
-
20 g Vita Hjertego Flytende margarin til steking
-
Salt og pepper
Slik gjør du
1) Hakk løken og stek den gylden i smør
​
2) Bland løk, hermetiske tomater og tomatpurè i en kjele og la det koke under svak varme i ca. 10 minutter. Tilsett salt og pepper.
​
3) Del soppen i skiver, og stek denne i en panne med smør
​
4) Bland sammen soppen med tomatsausen, tilsett mais og oppkuttet skinke
​
4) Legg lompene på et bakepapirkledd stekebrett og fordel tomatsausen over lompene, og dryss over revet ost
​
5) Stek i ovnen på 180 g i 15 minutter
45 min.
​
4 porsjoner
​
Enkel
​
1 porsjon dekker 1,4 av "5 om dagen"
Næringsberegning per pizza
Kcal: 177
Fett: 5,8 g
Mettet fett: 2,4 g
Enumettet fett: 1,8 g
Flerumettet fett: 0,9 g
Karbohydrater: 19,5 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 2,5 g
Protein: 12,9 g
Salt: 1,4 g