Spinatpai

Du trenger
Til bunnen trenger du:
100 g mager cottage cheese
100 g hvetemel
50 g havremel
50 g Brelett
Til fyllet trenger du:
200 g spinat
1 løk (160 g)
100 g fetaost
1/2 ts salt (bruk jodisert salt)
Pepper
100 g mager cottage cheese
100 g lettmelk
2 egg
150 g revet lett ost

1 t og 10 min.
​
2 porsjoner
​
Enkel
​
1 porsjon dekker 1,7 av "5 om dagen"
Slik gjør du
1) Miks cottage cheese, mel og smør i en food processor
​
2) Smør en paiform med smør, og trykk deigen ned i formen. Den bør stå kaldt i ca. 30 minutter
​
3) Stek bunnen i 10 minutter på 225 grader
​
4) Kutt løken og kjør spinaten i en food prosessor
​
5) Bland sammen løk, spinat og fetaost. Legg dette over paibunnen.
​
6) Bland sammen cottage cheese, melk, egg, salt og pepper. Hell dette i formen.
​
7) Topp paien med revet ost
​
8) Stekes på 225 grader i 30 minutter
​
9) Server gjerne med tomater til
Næringsberegning (1/8 del)
Kcal: 228
Fett: 10,8 g
Mettet fett: 5,2 g
Enumettet fett: 3,2 g
Flerumettet fett: 1,2 g
Karbohydrater: 17 g
Kostfiber: 2 g
Tilsatt sukker: 0,5 g
Protein: 16,9 g
Salt: 1,3 g