Spinatpai

cimg6395-1952407-11-1458063713073.jpg

Du trenger

Til bunnen trenger du:

100 g mager cottage cheese

100 g hvetemel

50 g havremel

50 g Brelett

 

Til fyllet trenger du:

200 g spinat

1 løk (160 g)

100 g fetaost

1/2 ts salt (bruk jodisert salt)

Pepper

100 g mager cottage cheese

100 g lettmelk

2 egg

150 g revet lett ost

cimg6401-1952407-11-1458063832906.jpg

1 t og 10 min.

2 porsjoner

Enkel

1 porsjon dekker 1,7 av "5 om dagen"

Slik gjør du

1) Miks cottage cheese, mel og smør i en food processor

2) Smør en paiform med smør, og trykk deigen ned i formen. Den bør stå kaldt i ca. 30 minutter

3) Stek bunnen i 10 minutter på 225 grader

4) Kutt løken og kjør spinaten i en food prosessor

5) Bland sammen løk, spinat og fetaost. Legg dette over paibunnen.

6) Bland sammen cottage cheese, melk, egg, salt og pepper. Hell dette i formen.

7) Topp paien med revet ost

8) Stekes på 225 grader i 30 minutter

9) Server gjerne med tomater til 

Næringsberegning (1/8 del)

Kcal: 228

Fett: 10,8 g

Mettet fett: 5,2 g

Enumettet fett: 3,2 g

Flerumettet fett: 1,2 g

Karbohydrater: 17 g

Kostfiber: 2 g

Tilsatt sukker: 0,5 g

Protein: 16,9 g

Salt: 1,3 g