Svin med ovnsstekte poteter og grønnsaker

54410832_769351406785280_830131086556345

Slik gjør du

1) Sett ovnen på 180 grader

2) Kutt opp alle grønnsakene​. 

 

3) Bland ut buljong i varmt vann og tilsett olivenolje. Bland dette sammen med grønnsakene i en stor bolle. Tilsett timian, salt og pepper. Hell grønnsaksblandingen over i en stor ildsfast form og stek dem i 40-45 minutter i ovnen

​​

4) Sausen: Kutt opp sopp og løk. Stek løken til den er gylden, deretter soppen. Pepre ved steking. Ha sopp og løk over i en kjele. Tilsett fløte, maizena og soyasaus, og la den koke på middels varme i ca. 10 minutter.

5) Stek kjøttet i en panne med smør. Krydre med ønsket krydder, salt og pepper. 

Du trenger

​800 g svine, indrefilet ​

400 g potet

400 g kålrot

200 g gulrot

150 g reddiker

100 g paprika

2 stk vårløk

1 chili

1 fedd hvitløk

2 ss olivenolje

1 buljongterning (blandes i 3 dl vann)

1 ts timian

Salt og pepper

3 dl Lett Matfløte

1/2 løk

200 g sopp

25 g soyasaus (med mindre salt)

1 ts maizena

Salt og pepper

Vita Hjertego Flytende margarin til steking

1,5 t

4 porsjoner

Middels

1 porsjon dekker ca. 2,4 av "5 om dagen"

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 605

Fett: 26,7 g

Mettet fett: 8 g

Enumettet fett: 9,1 g

Flerumettet fett: 4,8 g

Karbohydrater: 41,9 g

Tilsatt sukker: 0,3 g

Kostfiber: 8,3 g

Protein: 52,7 g

Salt: 3,3 g