top of page
Svin med ovnsstekte poteter og grønnsaker

Slik gjør du
1) Sett ovnen på 180 grader
2) Kutt opp alle grønnsakene.
3) Bland ut buljong i varmt vann og tilsett olivenolje. Bland dette sammen med grønnsakene i en stor bolle. Tilsett timian, salt og pepper. Hell grønnsaksblandingen over i en stor ildsfast form og stek dem i 40-45 minutter i ovnen
4) Sausen: Kutt opp sopp og løk. Stek løken til den er gylden, deretter soppen. Pepre ved steking. Ha sopp og løk over i en kjele. Tilsett fløte, maizena og soyasaus, og la den koke på middels varme i ca. 10 minutter.
5) Stek kjøttet i en panne med smør. Krydre med ønsket krydder, salt og pepper.
Du trenger
800 g svine, indrefilet
400 g potet
400 g kålrot
200 g gulrot
150 g reddiker
100 g paprika
2 stk vårløk
1 chili
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 buljongterning (blandes i 3 dl vann)
1 ts timian
Salt og pepper
3 dl Lett Matfløte
1/2 løk
200 g sopp
25 g soyasaus (med mindre salt)
1 ts maizena
Salt og pepper
Vita Hjertego Flytende margarin til steking
1,5 t
4 porsjoner
Middels
1 porsjon dekker ca. 2,4 av "5 om dagen"
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 605
Fett: 26,7 g
Mettet fett: 8 g
Enumettet fett: 9,1 g
Flerumettet fett: 4,8 g
Karbohydrater: 41,9 g
Tilsatt sukker: 0,3 g
Kostfiber: 8,3 g
Protein: 52,7 g
Salt: 3,3 g
bottom of page