top of page

Tomatsuppe

12939177_10156788450940008_1348014965_n-

Du trenger

  • 8 stk modne tomater (ca. 760 g)

  • Sjalottløk (4 stk)

  • 2 hvitløksfedd

  • 1 og ½ ss olivenolje til steking

  • 1 grønnsaksbuljong (blandes ut i 0,5 l vann)

  • 2 stk laurbærblad

  • 200 g matfløte

  • 4 dl (140 g tørr) fullkornspasta (eks. pastaskruer)

  • Hakket frisk timian (eller krydder)

  • Eventuelt kokt egg, brød og fersk basilikum som tilbehør.

60 min.

​

4 porsjoner

​

Middels

​

1 porsjon dekker 2,2 av "5 om dagen"

Slik gjør du

1) Før du setter i gang med suppen kan du varme opp vann til pastaen, og koke den mens resten av maten blir laget.

​

2) Skrell og hakk løk og hvitløk

​

3) Skyll tomatene og skjær i biter

​

4) Skyll og hakk krydderurtene

​

5) Stek løken raskt i olje til den er blank og myk.

​

6) Tilsett tomater og la steke i ca. 2 minutter

​

7) Tilsett buljong utblandet i vann, laurbærblad og de hakkede krydderurtene.

​

8) La suppen koke i ca. 20 minutter på svak-middels varme

​

9) La suppen bli kald

​

10) Ta ut laurbærbladene og kjør suppen myk med en stavmikser.

​

11) Rør inn fløten og varm opp suppen

​

 

Næringsberegning per porsjon 

Kcal: 316

Fett: 16 g

Mettet fett: 6,7 g

Enumettet fett: 6 g

Flerumettet fett: 1,5 g

Karbohydrater: 37,4 g

Kostfiber: 6,9 g

 Tilsatt sukker: 0,1 g

Protein: 8,7 g

Salt: 2,1 g

bottom of page