Tomatsuppe

Du trenger
-
8 stk modne tomater (ca. 760 g)
-
Sjalottløk (4 stk)
-
2 hvitløksfedd
-
1 og ½ ss olivenolje til steking
-
1 grønnsaksbuljong (blandes ut i 0,5 l vann)
-
2 stk laurbærblad
-
200 g matfløte
-
4 dl (140 g tørr) fullkornspasta (eks. pastaskruer)
-
Hakket frisk timian (eller krydder)
-
Eventuelt kokt egg, brød og fersk basilikum som tilbehør.
60 min.
​
4 porsjoner
​
Middels
​
1 porsjon dekker 2,2 av "5 om dagen"
Slik gjør du
1) Før du setter i gang med suppen kan du varme opp vann til pastaen, og koke den mens resten av maten blir laget.
​
2) Skrell og hakk løk og hvitløk
​
3) Skyll tomatene og skjær i biter
​
4) Skyll og hakk krydderurtene
​
5) Stek løken raskt i olje til den er blank og myk.
​
6) Tilsett tomater og la steke i ca. 2 minutter
​
7) Tilsett buljong utblandet i vann, laurbærblad og de hakkede krydderurtene.
​
8) La suppen koke i ca. 20 minutter på svak-middels varme
​
9) La suppen bli kald
​
10) Ta ut laurbærbladene og kjør suppen myk med en stavmikser.
​
11) Rør inn fløten og varm opp suppen
​
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 316
Fett: 16 g
Mettet fett: 6,7 g
Enumettet fett: 6 g
Flerumettet fett: 1,5 g
Karbohydrater: 37,4 g
Kostfiber: 6,9 g
Tilsatt sukker: 0,1 g
Protein: 8,7 g
Salt: 2,1 g