Tomatsuppe

12939177_10156788450940008_1348014965_n-

Du trenger

  • 8 stk modne tomater (ca. 760 g)

  • Sjalottløk (4 stk)

  • 2 hvitløksfedd

  • 1 og ½ ss olivenolje til steking

  • 1 grønnsaksbuljong (blandes ut i 0,5 l vann)

  • 2 stk laurbærblad

  • 200 g matfløte

  • 4 dl (140 g tørr) fullkornspasta (eks. pastaskruer)

  • Hakket frisk timian (eller krydder)

  • Eventuelt kokt egg, brød og fersk basilikum som tilbehør.

60 min.

4 porsjoner

Middels

1 porsjon dekker 2,2 av "5 om dagen"

Slik gjør du

1) Før du setter i gang med suppen kan du varme opp vann til pastaen, og koke den mens resten av maten blir laget.

2) Skrell og hakk løk og hvitløk

3) Skyll tomatene og skjær i biter

4) Skyll og hakk krydderurtene

5) Stek løken raskt i olje til den er blank og myk.

6) Tilsett tomater og la steke i ca. 2 minutter

7) Tilsett buljong utblandet i vann, laurbærblad og de hakkede krydderurtene.

8) La suppen koke i ca. 20 minutter på svak-middels varme

9) La suppen bli kald

10) Ta ut laurbærbladene og kjør suppen myk med en stavmikser.

11) Rør inn fløten og varm opp suppen

 

Næringsberegning per porsjon 

Kcal: 316

Fett: 16 g

Mettet fett: 6,7 g

Enumettet fett: 6 g

Flerumettet fett: 1,5 g

Karbohydrater: 37,4 g

Kostfiber: 6,9 g

 Tilsatt sukker: 0,1 g

Protein: 8,7 g

Salt: 2,1 g