Torsk med bacon, potetmos og ertepurè

Du trenger
-
4 torskefileter (125 g stekt torsk per porsjon)
-
800 g skrelte poteter
-
1,5 dl lett matfløte
-
90 g brelett
-
350 g erter
-
Stekt bacon i biter (i næringsberegningen har jeg beregnet 15 g stekt bacon per porsjon)
-
Salt og pepper
-
Vita Hjertego Flytende margarin til steking
60 min.
4 porsjoner
Middels
-
Slik gjør du
1) Skrell potetene og kok dem. Det tar gjerne alt fra 20-40 minutter avhengig av størrelse på potetene.
2) Kutt opp bacon i biter og stek dette.
3) Når potetene nærmer seg ferdige kan du koke opp ertene i lettsaltet vann. La det koke et par minutter, og hell av vannet. Tilsett 40 g smør, og 1 klype salt og pepper. Kjør dette i en blender.
4) Varm opp 50 g brelett sammen med fløten. Når smøret har smeltet moser du den sammen med potetene og smaker til med salt og pepper
5) Stek fisken i smør med salt og pepper i en stekepanne.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 559
Fett: 22,1 g
Mettet fett: 7,8 g
Enumettet fett: 7,3 g
Flerumettet fett: 3,5 g
Karbohydrater: 50,5 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 7,7 g
Protein: 43,3 g
Salt: 2,3 g