top of page

Torsk med bacon, potetmos og ertepurè

38740293_288074855259616_238168703353487

Du trenger

  • 4 torskefileter (125 g stekt torsk per porsjon)

  • 800 g skrelte poteter

  • 1,5 dl lett matfløte

  • 90 g brelett

  • 350 g erter 

  • Stekt bacon i biter (i næringsberegningen har jeg beregnet 15 g stekt bacon per porsjon)

  • Salt og pepper

  • Vita Hjertego Flytende margarin til steking

60 min.

4 porsjoner

Middels

-

Slik gjør du

1) Skrell potetene og kok dem. Det tar gjerne alt fra 20-40 minutter avhengig av størrelse på potetene.

2) Kutt opp bacon i biter og stek dette. 

3) Når potetene nærmer seg ferdige kan du koke opp ertene i lettsaltet vann. La det koke et par minutter, og hell av vannet. Tilsett 40 g smør, og 1 klype salt og pepper. Kjør dette i en blender.

4) Varm opp 50 g brelett sammen med fløten. Når smøret har smeltet moser du den sammen med potetene og smaker til med salt og pepper

5) Stek fisken i smør med salt og pepper i en stekepanne. 

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 559

Fett: 22,1 g

Mettet fett: 7,8 g

Enumettet fett: 7,3 g

Flerumettet fett: 3,5 g

Karbohydrater: 50,5 g

Tilsatt sukker: 0 g

Kostfiber: 7,7 g

Protein: 43,3 g

Salt: 2,3 g

bottom of page