top of page
"Troika"

Slik gjør du
1) Trykk marsipanen ned i en bakepapirkledd boks slik at den blir rektangelformet. Bruk gjerne litt mel på hendene slik at det ikke blir så klissete.
2) Smelt halvparten av sjokoladen på svak varme. La sjokoladen avkjøle seg litt før du heller den over marsipanen. Sett dette i kjøleskapet slik at sjokoladen stivner.
3) Legg 1 plate gelatin i kaldt vann i 5 minutter.
4) Varm opp jordbærsaften og tilsett gelatin. Rør om med en visp slik at den blir godt blandet inn. Rør inn 1 toppet ss med Sukrin Gold. La geleblandingen avkjøles (men ikke la den stivne) før du heller den over marsipan- og sjokoladeplaten. Sett i kjøleskapet og la den stivne. Dette kan ta et par timer.
5) Når gelatinen har stivnet bytter du bakepapir (blir vått).
6) Smelt resten av sjokoladen. Når den er avkjølt (men ikke stivnet) heller du den over resten. La stivne før servering.
7) Del den i 6 biter.
Om du skal oppbevare den i kjøleskapet i noen dager anbefaler jeg å fjerne bakepapiret.
Du trenger
-
200 g Sukrinmarsipan fra Funksjonell mat
-
100 g mørk kokesjokolade (70 % kakao)
-
1 dl jordbærsaft. Jeg kjøper en pakke frosne jordbær, lar den tine og bruker saften derfra.
-
1 plate gelatin
-
1 ss Sukrin Gold
-
1 plastboks (jeg brukte en som var 20x13 cm) Litt hvetemel slik at det ikke blir klissete å jobbe med marsipanen
-
Bakepapir
3-4 timer (inkluderer tid i kjøleskapet)
6 biter
Middels
-
Næringsberegning per bit
Kcal: 204
Fett: 14,5 g
Mettet fett: 4,6 g
Karbohydrater: 18,9 g
Tilsatt sukker: 4,7 g
Kostfiber: 10 g
Protein: 4,2 g
Salt: 0 g
bottom of page