top of page
Vegetarboller i brun saus

45-60 min.
4 porsjoner
Middels
1 porsjon dekker 2 av "5 om dagen"
Du trenger
-
350 g Vegetarboller fra Coop
-
8 poteter (ca. 680 g)
-
400 g brokkoli
-
400 g gulrot
-
Brun saus:
-
200 g Lett matfløte​
-
1 grønnsaksbuljong blandet ut i 4 dl varmt vann)
-
1 stor ss maizenamel
-
Pepper
-
30 g Vita Hjertego flytende margarin
-
30 g hvetemel
-
Sukkerkulør
-
​
Slik gjør du
1.) Kutt opp grønnsakene
​
2.) Legg potetene i en kjele med vann og la det koke mens du lager resten av maten. Det tar ca. 30 min avhengig av størrelsen på potetene.
​
3.) Sausen: Smelt smøret i en kjele og tilsett melet. Rør om med en tresleiv til den får en nøttebrun farge. Ja, den vil virke veldig tørr. Husk å røre hele tiden slik at den ikke brenner seg. Tilsett vann med buljong, matfløte, maizena og pepper, samt sukkerkulør for å gjøre sausen brunere. La sausen koke på svak varme med jevnlig omrøring i ca. 30 minutter. Rør med en visp.
4.) Kok grønnsakene mens sausen koker.
5.) Når det er 10 minutter igjen til sausen er ferdig kan du steke vegetarbollene.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 485
Fett: 21,7 g
Mettet fett: 6 g
Karbohydrater: 72,4 g
Tilsatt sukker: 2,4 g
Kostfiber: 22 g
Protein: 17,8 g
Salt: 2,9 g
​
bottom of page