Vegetarboller i brun saus
45-60 min.
3 porsjoner
Middels
1 porsjon dekker 1,3 av "5 om dagen"
Du trenger
-
-
6 poteter (ca. 510 g)
-
200 g brokkoli
-
200 g gulrot
-
Brun saus:
-
200 g Lett matfløte
-
1 grønnsaksbuljong blandet ut i 4 dl varmt vann)
-
1 stor ss maizenamel
-
Pepper
-
-
30 g hvetemel
-
Sukkerkulør
Slik gjør du
1.) Kutt opp grønnsakene
2.) Legg potetene i en kjele med vann og la dem koke mens du lager resten av maten. Det tar ca. 30 min avhengig av størrelsen på potetene.
3.) Sausen: Smelt smøret i en kjele og tilsett melet. Rør om med en tresleiv til den får en nøttebrun farge. Ja, den vil virke veldig tørr. Husk å røre hele tiden slik at den ikke brenner seg. Tilsett vann med buljong, matfløte, maizena og pepper, samt sukkerkulør for å gjøre sausen brunere. La sausen koke på svak varme med jevnlig omrøring i ca. 30 minutter. Rør med en visp.
4.) Kok grønnsakene mens sausen koker.
5.) Når det er 15 minutter igjen før sausen er ferdig kan du tilsette vegetarbollene og la denne koke med sausen.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 612
Fett: 34,2 g
Mettet fett: 11,2 g
Karbohydrater: 75,8 g
Tilsatt sukker: 5,6 g
Kostfiber: 24,5 g
Protein: 20,3 g
Salt: 3,9 g