Vegetarboller i brun saus

55470324_380534155867424_548903826379453

45-60 min.

4 porsjoner

Middels

1 porsjon dekker 2 av "5 om dagen"

Du trenger 

 

Slik gjør du
1.) Kutt opp grønnsakene

2.) Legg potetene i en kjele med vann og la det koke mens du lager resten av maten. Det tar ca. 30 min avhengig av størrelsen på potetene.

3.) Sausen: Smelt smøret i en kjele og tilsett melet. Rør om med en tresleiv til den får en nøttebrun farge. Ja, den vil virke veldig tørr. Husk å røre hele tiden slik at den ikke brenner seg. Tilsett vann med buljong, matfløte, maizena og pepper, samt sukkerkulør for å gjøre sausen brunere. La sausen koke på svak varme med jevnlig omrøring i ca. 30 minutter. Rør med en visp. 

4.) Kok grønnsakene mens sausen koker.

5.) Når det er 10 minutter igjen til sausen er ferdig kan du steke vegetarbollene.
 

Næringsberegning per porsjon
Kcal: 485
Fett: 21,7 g
Mettet fett: 6 g
Karbohydrater: 72,4 g
Tilsatt sukker: 2,4 g
Kostfiber: 22 g
Protein: 17,8 g
Salt: 2,9 g