top of page

Vegetarlasagne

82771338_638222003596209_753941136120217

Du trenger

  • 12 lasagneplater (fullkorn)

  • 250 g sopp

  • 1 stor løk (160 g)

  • 1 pakke spinat (65 g)

  • 2 pakker (230 g x 2) bønnemiks

  • 2 fedd hvitløk

  • 8 dl lettmelk

  • 2 dl matfløte

  • 200 g lettost

  • 50 g hvetemel

  • 1 chili

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • 2 ss soyasaus

  • Saften av 1/2 sitron

  • Vita Hjertego Flytende margarin til steking

Til salaten

  • Spinat

  • Cherrytomater

  • Mais

Slik gjør du
1) Sett ovnen på 200 grader

2) Kutt opp løk og hvitløk og stek dette blankt i en panne. Hell deretter over i en gryte.

3) Kutt opp sopp og stek denne i en panne. Putt deretter i gryten.

4) Kutt opp chili og og tilsett denne i gryten sammen med bønner, salt, pepper, sitron og soyasaus. 

5) Putt hvetemelet i et syltetøyglass og hell melk i glasset. Sett på lokk og rist så lenge at hvetemelet har jevnet seg ut med melken

6). Tilsett resten av melken, melblandingen og fløten i gryten, og la dette koke på middels varme slik at du får en stuing. 

7) Kutt opp spinat og tilsett den i stuingen mot slutten.
 
8) Når stuingen er ferdig kan du ta frem en ildfast form. Legg et lag med stuing i bunn, deretter fordeler du 6 lasagneplater over denne. Ny runde med stuing, så 6 lasagneplater over der. Topp den med resten av stuingen og revet ost helt på toppen.

9) Stek lasagnen midt i ovnen i ca 30 minutter. Du kan kutte opp salaten før servering.

1 t og 20 min.

8 porsjoner

Enkel

1 porsjon dekker 0,3 av "5 om dagen"

(salaten er ikke tatt med her)

Næringsberegning per porsjon
Kcal: 359
Fett: 12,2 g
Mettet fett: 6 g
Enumettet fett: 3,2 g
Flerumettet fett: 1,5 g
Karbohydrater: 43,9 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 7 g
Protein: 22,1 g
Salt: 1 g

bottom of page