top of page
Vegetarlasagne

Du trenger
-
12 lasagneplater (fullkorn)
-
250 g sopp
-
1 stor løk (160 g)
-
1 pakke spinat (65 g)
-
2 pakker (230 g x 2) bønnemiks
-
2 fedd hvitløk
-
8 dl lettmelk
-
2 dl matfløte
-
200 g lettost
-
50 g hvetemel
-
1 chili
-
1/4 ts salt
-
1/4 ts pepper
-
2 ss soyasaus
-
Saften av 1/2 sitron
-
Vita Hjertego Flytende margarin til steking
Til salaten
-
Spinat
-
Cherrytomater
-
Mais
Slik gjør du
1) Sett ovnen på 200 grader
2) Kutt opp løk og hvitløk og stek dette blankt i en panne. Hell deretter over i en gryte.
3) Kutt opp sopp og stek denne i en panne. Putt deretter i gryten.
4) Kutt opp chili og og tilsett denne i gryten sammen med bønner, salt, pepper, sitron og soyasaus.
5) Putt hvetemelet i et syltetøyglass og hell melk i glasset. Sett på lokk og rist så lenge at hvetemelet har jevnet seg ut med melken
6). Tilsett resten av melken, melblandingen og fløten i gryten, og la dette koke på middels varme slik at du får en stuing.
7) Kutt opp spinat og tilsett den i stuingen mot slutten.
8) Når stuingen er ferdig kan du ta frem en ildfast form. Legg et lag med stuing i bunn, deretter fordeler du 6 lasagneplater over denne. Ny runde med stuing, så 6 lasagneplater over der. Topp den med resten av stuingen og revet ost helt på toppen.
9) Stek lasagnen midt i ovnen i ca 30 minutter. Du kan kutte opp salaten før servering.
1 t og 20 min.
8 porsjoner
Enkel
1 porsjon dekker 0,3 av "5 om dagen"
(salaten er ikke tatt med her)
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 359
Fett: 12,2 g
Mettet fett: 6 g
Enumettet fett: 3,2 g
Flerumettet fett: 1,5 g
Karbohydrater: 43,9 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 7 g
Protein: 22,1 g
Salt: 1 g
bottom of page