top of page
Vegetarpasta i kremet saus

Slik gjør du
1) Kutt opp hvitløk, løk og sopp.
2) Stek hvitløk og løk gylden i smør.
3) Legg den stekte løken over i en kjele før du steker soppen. Når soppen er ferdig stekt legger du den i samme kjele som løken.
4) Kok opp vann til pastaen, og kok denne mens du lager resten.
5) Bland sammen matfløte og melk i et litermål og tilsett maizena. Utjevn melet med en visp.
6) Hell fløteblandingen over i kjelen med sopp og løk.
7) Tilsett erter, soyasaus og parmesan. La dette koke under svak varme i 10 minutter.
8) Bland sammen pasta og sausen. La den gjerne hvile i 20-30 min. slik at smakene får satt seg.
Du trenger
-
300 g tørr fullkorn spagetti
-
200 g Lett matfløte
-
200 g lettmelk
-
40 g parmesan
-
1 fedd hvitløk
-
250 g hermetiske erter (tørkede)
-
250 g sjampinjong
-
1 løk (160 g)
-
3 ss soyasaus (med mindre salt)
-
2 ss maizena
-
Smør til steking, bruk Vita Flytende Hjertego
-
Pepper
45 min.
4 porsjoner
Lett
1 porsjon dekker 0,4 av "5 om dagen"
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 530
Fett: 23,8 g
Mettet fett: 9,2 g
Karbohydrater: 62,5 g
Tilsatt sukker: 2,1 g
Kostfiber: 10,8 g
Protein: 20,9 g
Salt: 2,4 g
bottom of page