top of page

Vegetarpasta i kremet saus

54363037_1221625718014467_74963596097544

Slik gjør du

1) Kutt opp hvitløk, løk og sopp.

2) Stek hvitløk og løk gylden i smør. 

3) Legg den stekte løken over i en kjele før du steker soppen. Når soppen er ferdig stekt legger du den i samme kjele som løken.

4) Kok opp vann til pastaen, og kok denne mens du lager resten.

5) Bland sammen matfløte og melk i et litermål og tilsett maizena. Utjevn melet med en visp.

 

6) Hell fløteblandingen over i kjelen med sopp og løk. 

 

7) Tilsett erter, soyasaus og parmesan. La dette koke under svak varme i 10 minutter. 

8) Bland sammen pasta og sausen. La den gjerne hvile i 20-30 min. slik at smakene får satt seg.

Du trenger

  • 300 g tørr fullkorn spagetti

  • 200 g Lett matfløte

  • 200 g lettmelk

  • 40 g parmesan

  • 1 fedd hvitløk

  • 250 g hermetiske erter (tørkede)

  • 250 g sjampinjong

  • 1 løk (160 g)

  • 3 ss soyasaus (med mindre salt)

  • 2 ss maizena

  • Smør til steking, bruk Vita Flytende Hjertego

  • Pepper

45 min.

4 porsjoner

Lett

1 porsjon dekker 0,4 av "5 om dagen"

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 530

Fett: 23,8 g

Mettet fett: 9,2 g

Karbohydrater: 62,5 g

Tilsatt sukker: 2,1 g

Kostfiber: 10,8 g

Protein: 20,9 g

Salt: 2,4 g

bottom of page