top of page

Biff, båtpoteter og fløtesaus

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

240 g per porsjon

Ingredienser

  • 600 g biff (vilt, storfe)

  • 8 poteter (ca. 680 g)

  • 400 g brokkoli

  • 400 g gulrot

  • 3 ss olivenolje

  • 3 dl matfløte

  • 1 løk (160 g)

  • 250 g sopp

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ts maizena

  • Salt og pepper

  • Smør til steking

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.


  2. Kutt opp potetene. Legg disse i en bolle og hell over 2 ss olivenolje, salt og pepper. Rør godt om. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og stek potetene midt i ovnen i 30-40 min. 


  3. Sausen: Kutt opp sopp og løk. Stek soppen på middels varme i en kjele (uten smør/olje) til den er redusert. Stek løken i 1 ss olivenolje til den er gylden. Når løken er ferdig legger du den i kjelen med soppen, og tilsetter fløte, maizena og soyasaus, og lar den koke på svak varme til resten av maten er ferdig. Husk å røre om innimellom.


  4. Kutt opp brokkoli og gulrot. Kok eller damp disse.


  5. Stek kjøttet i en panne med smør. Krydre med ønsket krydder, salt og pepper. 

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 654
Fett: 32,5 g
Mettet fett: 15,3 g
Karbohydrater: 53,4 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 12 g
Protein: 43,3 g
Salt: 1,1 g

bottom of page