top of page
  • Facebook
  • Instagram

Biff, båtpoteter og fløtesaus

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

220 g per porsjon

Ingredienser

  • 600 g rå biff (vilt, storfe)

  • 8 poteter (ca. 680 g)

  • 400 g brokkoli

  • 400 g gulrot

  • 3 ss rapsolje

  • 2 dl matfløte

  • 3 mellomstore sjalottløk

  • 250 g sopp

  • 3 ss soyasaus

  • 1 ss maizena

  • Salt og pepper

  • Smør til steking

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.


  2. Kutt opp potetene. Legg disse i en bolle og hell over 1 ss olje, salt og pepper. Rør godt om. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og stek potetene midt i ovnen i 30-40 min. 


  3. Gjør det samme med brokkolien og gulrøttene. Stek potetene og grønnsakene på hvert sitt brett. Brokkolien bør du sjekke etter 20-30 minutter da den blir fortere ferdig enn resten.


  4. Sausen: Kutt opp sopp og sjalottløk. Stek soppen på middels varme i en stekepepanne (uten smør/olje) til den er redusert. Stek løken i 1 ss olje til den er gylden i en kjele. Legg soppen i kjelen sammen med løken, og tilsett fløte (ikke alt) og soyasaus. Bland litt av fløten sammen med maisenna og rør godt med en visp for å unngå klumper. La koke på svak varme til resten av maten er ferdig. Husk å røre om innimellom.


  5. Stek kjøttet i en panne med smør. Krydre med ønsket krydder (rosmarin?), salt og pepper. 

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 623
Fett: 31,1 g
Mettet fett: 13,3 g
Karbohydrater: 49,5 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 10 g
Protein: 41,7 g
Salt: 1,5 g

bottom of page