
Ingredienser
600 g rå biff (vilt, storfe)
8 poteter (ca. 680 g)
400 g brokkoli
400 g gulrot
3 ss rapsolje
2 dl matfløte
3 mellomstore sjalottløk
250 g sopp
3 ss soyasaus
1 ss maizena
Salt og pepper
Smør til steking
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader.
Kutt opp potetene. Legg disse i en bolle og hell over 1 ss olje, salt og pepper. Rør godt om. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og stek potetene midt i ovnen i 30-40 min.
Gjør det samme med brokkolien og gulrøttene. Stek potetene og grønnsakene på hvert sitt brett. Brokkolien bør du sjekke etter 20-30 minutter da den blir fortere ferdig enn resten.
Sausen: Kutt opp sopp og sjalottløk. Stek soppen på middels varme i en stekepepanne (uten smør/olje) til den er redusert. Stek løken i 1 ss olje til den er gylden i en kjele. Legg soppen i kjelen sammen med løken, og tilsett fløte (ikke alt) og soyasaus. Bland litt av fløten sammen med maisenna og rør godt med en visp for å unngå klumper. La koke på svak varme til resten av maten er ferdig. Husk å røre om innimellom.
Stek kjøttet i en panne med smør. Krydre med ønsket krydder (rosmarin?), salt og pepper.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 623
Fett: 31,1 g
Mettet fett: 13,3 g
Karbohydrater: 49,5 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 10 g
Protein: 41,7 g
Salt: 1,5 g