top of page
  • Facebook
  • Instagram

Burger og ovnsstekte poteter

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

2

Mengde frukt & grønt:

50 g per porsjon

Ingredienser

  • 2 burgere (150 g per stk. For eksempel disse)

  • 2 stk grove hamburgerbrød

  • 2 skiver cheddar (25 g x 2). Eks. denne.

  • 300 g potet

  • 10 g olivenolje/rapsolje

  • 40 g lettrømme

  • 2 ss ketchup

  • Salat 

  • Tomat

  • Agurk

  • Flytende plantemargarin til steking (eller bruk grillen)​.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.


  2. Kutt potetene i båter. Legg i en bolle og hell over olje, salt og pepper. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og stek i ovnen i ca. 30-40 minutter. 


  3. Mens potetene steker kan du kutte opp tomat og agurk.


  4. Stek/grill burgerene. Ha over cheddar når den nesten er ferdig.


  5. Fyll hamburgerbrødene med lettrømme, salat, tomat og burger.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 832
Fett: 40,4 g
Mettet fett: 15,3 g
Karbohydrater: 86,1 g
Kostfiber: 12 g
Tilsatt sukker: 2,3 g
Protein: 37,1 g
Salt: 4 g

bottom of page