top of page

Cottage cheese-pannekaker med jordbær og banan

Tilberedning:

30 min.

Antall porsjoner:

2

Mengde frukt & grønt:

160 g per porsjon

Ingredienser

Til pannekakene

  • 100 g mager cottage cheese

  • 100 g lettmelk

  • 1 egg

  • 60 g havremel (kan kjøre havregryn i en blender)

  • 1 ts bakepulver

  • Litt salt

  • Flytende plantemargarin til steking

Topping

  • 1 banan (120 g)

  • 200 g jordbær

  • Sukrinmelis

  • 200 g mager cottage cheese

Slik gjør du

  1. Bland sammen cottage cheese, melk, egg, havregryn, bakepulver og salt i en blender, og la dette hvile i kjøleskapet i 10 minutter. 


  2. I mellomtiden kan du kjøre jordbærene i en blender og smake til med sukrinmelis. 


  3. Stek pannekakene på middels varme. Fordel røren på 6 lapper (3 i hver omgang). 


  4. Topp pannekakene med cottage cheese, banan og jordbærsyltetøy. 

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 451
Fett: 16,6 g
Mettet fett: 4 g
Karbohydrater: 47,6 g
Kostfiber: 6 g
Tilsatt sukker: 3,1 g
Protein: 30,5 g
Salt: 2 g

bottom of page