top of page
  • Facebook
  • Instagram

Enkelt hjemmelaget glutenfritt brød

Tilberedning:

2 t

Antall porsjoner:

-

Mengde frukt & grønt:

-

Ingredienser

  • 200 g glutenfri havregryn

  • 200 g rismel

  • 100 g bokhvetemel

  • 300 g mager kesam

  • 2 egg

  • 1/2 pakke gjær (25 g)

  • 2 dl vann

  • 1 ts salt

  • 1 ss rapsolje

  • 3 ss gresskarfrø

Slik gjør du

  1. Bland alle de tørre ingrediensene.


  2. Bland gjæren i lunkent vann.


  3. Bland egg, kesam, mel og gjærblandingen godt sammen i en kjøkkenmaskin.


  4. Ha deigen over en bakepapirkledd brødform. Ja, den er er veldig klissete.


  5. Fordel deigen jevnt utover og topp med gresskarfrø. Press frøene litt ned i deigen.


  6. Ha et håndkle over brødformen, og la heve i 1 time.


  7. Stek på 200 grader på nederste rille i 45-50 minutter.

Næringsberegning per porsjon

Dersom du deler brødet i 18 skiver inneholder 1 skive:

Kcal: 133
Fett: 2,9 g
Mettet fett: 0,56 g
Karbohydrater: 21,8 g
Kostfiber: 2 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 5,9 g
Salt: 0,4 g

bottom of page