top of page

Ingredienser
200 g glutenfri havregryn
200 g rismel
100 g bokhvetemel
300 g mager kesam
2 egg
1/2 pakke gjær (25 g)
2 dl vann
1 ts salt
1 ss rapsolje
3 ss gresskarfrø
Slik gjør du
Bland alle de tørre ingrediensene.
Bland gjæren i lunkent vann.
Bland egg, kesam, mel og gjærblandingen godt sammen i en kjøkkenmaskin.
Ha deigen over en bakepapirkledd brødform. Ja, den er er veldig klissete.
Fordel deigen jevnt utover og topp med gresskarfrø. Press frøene litt ned i deigen.
Ha et håndkle over brødformen, og la heve i 1 time.
Stek på 200 grader på nederste rille i 45-50 minutter.
Næringsberegning per porsjon
Dersom du deler brødet i 18 skiver inneholder 1 skive:
Kcal: 133
Fett: 2,9 g
Mettet fett: 0,56 g
Karbohydrater: 21,8 g
Kostfiber: 2 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 5,9 g
Salt: 0,4 g
bottom of page