top of page
  • Facebook
  • Instagram

Fish and chips

Tilberedning:

50 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

0 g per porsjon

Ingredienser

  • 600 g (rå) torsk

  • 50 g sammalt hvetemel

  • 50 g finrevet parmesan

  • 1 egg

  • Smør til steking


  • 8 mellomstore poteter (680 g, det er beregnet 170 g per porsjon)

  • 2 ss olivenolje/rapsolje

  • Salt, pepper og eventuelt annen krydder som tørket basilikum


Ertemos


  • 300 g erter

  • 50 g Brelett

  • Pepper


  • Aioli (beregnet 10 g per porsjon)

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader. 


  2. Kutt potetene i båter og bland disse i en bolle med olje, salt, pepper og eventuell annen krydder. Stekes i ovnen i ca. 40 minutter.


  3. Kok opp ertene i lettsaltet vann og la de koke i et par minutter. Kjør disse i en blender sammen med Brelett og tilsett litt pepper.


  4. Bland sammen mel og parmesan. Dypp fiskebitene i piska egg, deretter i paneringen på begge sider. Stek fisken i en panne med smør, ca. 3-4 minutter på hver side. 

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 607
Fett: 27,7 g
Mettet fett: 8 g
Karbohydrater: 50,3 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 12 g
Protein: 45,5 g
Salt: 2,5 g

bottom of page