top of page

Fish and chips

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

0 g per porsjon

Ingredienser

  • 800 g (rå) torsk

  • 50 g sammalt hvetemel

  • 50 g finrevet parmesan

  • 1 egg

  • Smør til steking


  • 8 mellomstore poteter (680 g, det er beregnet 170 g per porsjon)

  • 2 ss olivenolje

  • Salt, pepper og eventuelt annen krydder som tørket basilikum


Ertemos


  • 200 g erter

  • 30 g Brelett

  • Pepper


Aioli


  • 100 g Vita Hjertego Lett Majones

  • 50 g lettrømme

  • 1 ts sitronsaft

  • 1/2 fedd hvitløk

  • Smak til med salt og pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader. 


  2. Kutt potetene i båter og bland disse i en bolle med olivenolje, salt, pepper og eventuell annen krydder. Stekes i ovnen i ca. 40 minutter.


  3. Kutt hvitløken i små biter og bland denne sammen med resten av ingrediensene til aiolien. 


  4. Kok opp ertene i lettsaltet vann og la det koke i et par minutter. Kjør disse i en blender sammen med Brelett og tilsett litt pepper.


  5. Bland sammen mel og parmesan. Dypp fiskebitene i piska egg, deretter i paneringen på begge sider. Stek fisken i en panne med smør, ca. 3-4 minutter på hver side. 

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 676
Fett: 31,4 g
Mettet fett: 9,4 g
Karbohydrater: 47,6 g
Tilsatt sukker: 0,5 g
Kostfiber: 8 g
Protein: 54,7 g
Salt: 2,8 g

bottom of page