
Ingredienser
600 g (rå) torsk
50 g sammalt hvetemel
50 g finrevet parmesan
1 egg
Smør til steking
8 mellomstore poteter (680 g, det er beregnet 170 g per porsjon)
2 ss olivenolje/rapsolje
Salt, pepper og eventuelt annen krydder som tørket basilikum
Ertemos
300 g erter
50 g Brelett
Pepper
Aioli (beregnet 10 g per porsjon)
Slik gjør du
Sett ovnen på 180 grader.
Kutt potetene i båter og bland disse i en bolle med olje, salt, pepper og eventuell annen krydder. Stekes i ovnen i ca. 40 minutter.
Kok opp ertene i lettsaltet vann og la de koke i et par minutter. Kjør disse i en blender sammen med Brelett og tilsett litt pepper.
Bland sammen mel og parmesan. Dypp fiskebitene i piska egg, deretter i paneringen på begge sider. Stek fisken i en panne med smør, ca. 3-4 minutter på hver side.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 607
Fett: 27,7 g
Mettet fett: 8 g
Karbohydrater: 50,3 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 12 g
Protein: 45,5 g
Salt: 2,5 g