Ingredienser
800 g (rå) torsk
50 g sammalt hvetemel
50 g finrevet parmesan
1 egg
Smør til steking
8 mellomstore poteter (680 g, det er beregnet 170 g per porsjon)
2 ss olivenolje
Salt, pepper og eventuelt annen krydder som tørket basilikum
Ertemos
200 g erter
30 g Brelett
Pepper
Aioli
100 g Vita Hjertego Lett Majones
50 g lettrømme
1 ts sitronsaft
1/2 fedd hvitløk
Smak til med salt og pepper
Slik gjør du
Sett ovnen på 180 grader.
Kutt potetene i båter og bland disse i en bolle med olivenolje, salt, pepper og eventuell annen krydder. Stekes i ovnen i ca. 40 minutter.
Kutt hvitløken i små biter og bland denne sammen med resten av ingrediensene til aiolien.
Kok opp ertene i lettsaltet vann og la det koke i et par minutter. Kjør disse i en blender sammen med Brelett og tilsett litt pepper.
Bland sammen mel og parmesan. Dypp fiskebitene i piska egg, deretter i paneringen på begge sider. Stek fisken i en panne med smør, ca. 3-4 minutter på hver side.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 676
Fett: 31,4 g
Mettet fett: 9,4 g
Karbohydrater: 47,6 g
Tilsatt sukker: 0,5 g
Kostfiber: 8 g
Protein: 54,7 g
Salt: 2,8 g