top of page
  • Facebook
  • Instagram

Fiskepinner med parmesan

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

140 g per porsjon

Ingredienser

  • 500 g hvit fisk

  • 50 g finrevet parmesan

  • 50 g sammalt hvete

  • 1 egg

  • 1 stor blomkål (400 g)

  • 500 g potet

  • 1 dl matfløte

  • 1 løk

  • 300 g erter

  • Salt og pepper

  • 1 ts sukker

  • Smør til steking

Slik gjør du

  1. Skrell potetene, og kutt i grove biter.


  2. Vask og kutt blomkål i grove biter (litt større biter enn potetene).


  3. Kok potet og blomkål.


  4. Kutt løk i tynne skiver, og stek i en panne med smør og 1 ts sukker.


  5. Kutt fisken i staver.


  6. Dypp fiskestykkene i egg, deretter en blanding av parmesan og mel. Stek i en panne med smør (ikke alt samtidig, kanskje 3-4 omganger).


  7. Kok opp vann til ertene, ta kjelen av platen og la trekke i 2-3 minutter.


  8. Når potet-og blomkålblandingen er ferdig kan du kjøre det til en mos med en stavmikser, tilsette 1 dl matfløte, 1 ts salt og 1/2 ts pepper.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 462
Fett: 15,3 g
Mettet fett: 8,4 g
Karbohydrater: 48,8 g
Tilsatt sukker: 1,3 g
Kostfiber: 10 g
Protein: 37,5 g
Salt: 2,7 g

bottom of page