
Ingredienser
500 g hvit fisk
50 g finrevet parmesan
50 g sammalt hvete
1 egg
1 stor blomkål (400 g)
500 g potet
1 dl matfløte
1 løk
300 g erter
Salt og pepper
1 ts sukker
Smør til steking
Slik gjør du
Skrell potetene, og kutt i grove biter.
Vask og kutt blomkål i grove biter (litt større biter enn potetene).
Kok potet og blomkål.
Kutt løk i tynne skiver, og stek i en panne med smør og 1 ts sukker.
Kutt fisken i staver.
Dypp fiskestykkene i egg, deretter en blanding av parmesan og mel. Stek i en panne med smør (ikke alt samtidig, kanskje 3-4 omganger).
Kok opp vann til ertene, ta kjelen av platen og la trekke i 2-3 minutter.
Når potet-og blomkålblandingen er ferdig kan du kjøre det til en mos med en stavmikser, tilsette 1 dl matfløte, 1 ts salt og 1/2 ts pepper.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 462
Fett: 15,3 g
Mettet fett: 8,4 g
Karbohydrater: 48,8 g
Tilsatt sukker: 1,3 g
Kostfiber: 10 g
Protein: 37,5 g
Salt: 2,7 g