Ingredienser
12 lasagneplater (fullkorn)
300 gulrot
1 stor løk (160 g)
100 g stangselleri
1 boks mager cottage cheese (400 g)
2 fedd hvitløk
800 g hermetiske tomater
50 g tomatpurè
1 pakke karbonadedeig
200 g revet lett ost
200 g lettmelk
1 ss olivenolje til steking av grønnsaker
Flytende plantemargarin til steking av kjøttdeig
1 ts timian
1 ts oregano
Salt og pepper
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader.
Kutt opp løk, hvitløk, stangselleri og rasp gulroten.
Stek løken blank på middels varme i en stekepanne med 1 ss olivenolje. Tilsett stangselleri, gulrot og hvitløk og la dette steke videre på middels varme i ca. 5 minutter.
Legg grønnakene i en gryte. Tilsett hermetiske tomater, tomatpurè, grønnsakene, melk og krydder. La koke på middels varme i 10 minutter. Kan kjøres i en foodprosessor når den er ferdig om du ønsker en klumpfri grønnsakssaus.
Stek kjøttdeigen mens tomatsausen koker. Salte og pepre.
Legg 1/3 av den ferdige tomatsausen med grønnsaker i bunnen av en ildsfast form. Legg over dette lagvis i følgende rekkefølge
-6 plater lasagne
- cottage cheese
- kjøttdeig
-1/3 tomatsaus
- 6 lasagneplater
- cottage cheese
- resten av tomatsausen
- Strø osten på toppen
Stek lasagnen midt i ovnen i ca 30 minutter.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 474 kcal
Fett: 14,3 g
Mettet fett: 6,2 g
Karbohydrater: 48,7 g
Kostfiber: 7 g
Tilsatt sukker: 1,4 g
Protein: 41,1 g
Salt: 1,3 g