top of page

Fullkornlasagne med cottage cheese

Tilberedning:

1 t og 20 min.

Antall porsjoner:

6

Mengde frukt & grønt:

230 g per porsjon

Ingredienser

  • 12 lasagneplater (fullkorn)

  • 300 gulrot

  • 1 stor løk (160 g)

  • 100 g stangselleri

  • 1 boks mager cottage cheese (400 g)

  • 2 fedd hvitløk

  • 800 g hermetiske tomater 

  • 50 g tomatpurè

  • 1 pakke karbonadedeig

  • 200 g revet lett ost

  • 200 g lettmelk

  • 1 ss olivenolje til steking av grønnsaker

  • Flytende plantemargarin til steking av kjøttdeig

  • 1 ts timian

  • 1 ts oregano

  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.


  2. Kutt opp løk, hvitløk, stangselleri og rasp gulroten.


  3. ​Stek løken blank på middels varme i en stekepanne med 1 ss olivenolje. Tilsett stangselleri, gulrot og hvitløk og la dette steke videre på middels varme i ca. 5 minutter.


  4. Legg grønnakene i en gryte. Tilsett hermetiske tomater, tomatpurè, grønnsakene, melk og krydder. La koke på middels varme i 10 minutter. Kan kjøres i en foodprosessor når den er ferdig om du ønsker en klumpfri grønnsakssaus.


  5. ​Stek kjøttdeigen mens tomatsausen koker. Salte og pepre.


  6. Legg 1/3  av den ferdige tomatsausen med grønnsaker i bunnen av en ildsfast form. Legg over dette lagvis i følgende rekkefølge

    -6 plater lasagne

    - cottage cheese

    - kjøttdeig

    -1/3 tomatsaus

    - 6 lasagneplater

    - cottage cheese

    - resten av tomatsausen

    - Strø osten på toppen


  7. ​Stek lasagnen midt i ovnen i ca 30 minutter.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 474 kcal
Fett: 14,3 g
Mettet fett: 6,2 g
Karbohydrater: 48,7 g
Kostfiber: 7 g
Tilsatt sukker: 1,4 g
Protein: 41,1 g
Salt: 1,3 g

bottom of page