
Ingredienser
Til deigen:
400 g mager cottage cheese
4 egg
200 g glutenfritt havremel
200 g bokhvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
Topping:
1 boks passata (390 g)
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ts oregano
1 ts basilikum
1 ts sukker
0,5 ts pepper
100 g kokt skinke (svin/kalkun/kylling)
50 g sorte oliven
2 baller mozzarella (125 g x 2)
1 ss olivenolje/rapsolje
Ruccola
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader.
Bland sammen de tørre ingrediensene til deigen. Deretter kan du kjøre alt i en kjøkkenmaskin.
Fordel deigen over et bakepapirkledd stekebrett. Ha kaldt vann på hendene når du jobber med deigen siden den er veldig klissete. Ha vann på hendene i flere omganger. La deigen dekke nesten hele bakepapiret slik at det bare er 1-2 cm papir igjen langs kantene.
Stek deigen i ovnen i 10 minutter.
Kutt opp løken, og stek blankt i en panne med olje.
Tilsett så tomatsaus og krydder.
La koke på middels varme i 5-10 minutter.
Kutt opp skinke, oliven og mozzarella.
Hell sausen over pizzabunnen, deretter skinke, oliven og til slutt mozzarella.
Stek pizzaen videre i 15-20 minutter.
Topp gjerne med ruccola før servering.
Næringsberegning per porsjon
Per pizzastykke
Kcal: 179
Fett: 6,4 g
Mettet fett: 2,7 g
Karbohydrater: 19,3 g
Kostfiber: 2 g
Tilsatt sukker: 0,9 g
Protein: 12,1 g
Salt: 1,1 g