top of page
  • Facebook
  • Instagram

Glutenfri pizza

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

16 stk.

Mengde frukt & grønt:

30 g per stk

Ingredienser

Til deigen:

  • 400 g mager cottage cheese

  • 4 egg

  • 200 g glutenfritt havremel

  • 200 g bokhvetemel

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ts salt

Topping:

  • 1 boks passata (390 g)

  • 2 sjalottløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ts oregano

  • 1 ts basilikum

  • 1 ts sukker

  • 0,5 ts pepper

  • 100 g kokt skinke (svin/kalkun/kylling)

  • 50 g sorte oliven

  • 2 baller mozzarella (125 g x 2)

  • 1 ss olivenolje/rapsolje

  • Ruccola

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.


  2. Bland sammen de tørre ingrediensene til deigen. Deretter kan du kjøre alt i en kjøkkenmaskin.


  3. Fordel deigen over et bakepapirkledd stekebrett. Ha kaldt vann på hendene når du jobber med deigen siden den er veldig klissete. Ha vann på hendene i flere omganger. La deigen dekke nesten hele bakepapiret slik at det bare er 1-2 cm papir igjen langs kantene.


  4. Stek deigen i ovnen i 10 minutter.


  5. Kutt opp løken, og stek blankt i en panne med olje.


  6. Tilsett så tomatsaus og krydder.


  7. La koke på middels varme i 5-10 minutter.


  8. Kutt opp skinke, oliven og mozzarella.


  9. Hell sausen over pizzabunnen, deretter skinke, oliven og til slutt mozzarella.


  10. Stek pizzaen videre i 15-20 minutter.


  11. Topp gjerne med ruccola før servering.

Næringsberegning per porsjon

Per pizzastykke

Kcal: 179
Fett: 6,4 g
Mettet fett: 2,7 g
Karbohydrater: 19,3 g
Kostfiber: 2 g
Tilsatt sukker: 0,9 g
Protein: 12,1 g
Salt: 1,1 g

bottom of page